Manchester United ja Sevilla ratkaisevat Mestarien liigan puolivälieräpaikan Ylen TV-ottelussa

Mestarien liigan puolivälieriin selviytyi viime viikolla neljä joukkuetta ja loput neljä ratkaistaan tiistain ja keskiviikon aikana. Tiistaina Manchester United kohtaa kotikentällään Sevillan ja Roma isännöi Shakhtaria.

Manchester Unitedin ja Sevillan välinen ensimmäinen osaottelu Andalusiassa päättyi maalittomaan tasapeliin. Tuossa ottelussa Sevilla vyöryi jatkuvasti vaarallisesti kohti David De Gean maalia, mutta espanjalaisvahdin muutama huipputorjunta ja Sevillan surkeat viimeistely-yritykset pitivät kotijoukkueen maalisarakkeen nollissa.

Toisen osaottelun pelinkuva tulee kuitenkin olemaan täysin toisenlainen. Manchester Unitedin voidaan olettaa ottavan ottelu täysin haltuunsa kotiyleisön edessä.

United on ollut kotikentällään tällä kaudella erittäin vahva ja Jose Mourinhon miehistö on hävinnyt Old Traffordilla kaikki kilpailut mukaanlukien ainoastaan paikallisvastustaja Manchester Citylle. Ensimmäisen Sevilla kohtaamisen jälkeen United on voittanut Old Traffordilla Chelsean ja Liverpoolin, joten joukkueen itseluottamus on noussut kohisten.

Sevilla on pelannut koko kauden ailahtelevasti ja viikonloppuna joukkue kärsi kotikentällään 2-0-tappion Valencialle. Tappion myötä Sevillan mahdollisuudet ensi kauden Mestarien liiga-peleistä kärsivät kovan kolauksen, sillä neljäntenä oleva Valencia karkasi voittonsa myötä jo 11 pisteen karkumatkalle, kun 10 pelikierrosta on pelaamatta.

Ottelu on molemmille joukkueille eittämättä kauden tärkein ottelu, mutta erityisen tärkeä se on Sevilla-manageri Vincenzo Montellalle, jonka työpaikka lienee panoksena ottelussa.

Manchester United on suosikki ottelussa, mutta ensimmäisen osaottelun maaliton tulos antaa vierasjoukkue Sevillalle mahdollisuuden yllätykseen. Mikäli Sevilla onnistuu kertaalleen maalinteossa, tarvitsee Unitedin tehdä kaksi maalia jatkopaikkaan. Vierasmaalisääntö voi tässä otteluparissa noustakkin arvoon arvaamattomaan.

Kotijoukkue Manchester Unitedilta varmasti sivussa ottelusta ovat Paul Pogba, Ander Herrera, Marcos Rojo, Phil Jones sekä Daley Blind. Zlatan Ibrahimovic harjoitteli joukkueen mukana maanantaina ja ruotsalaishyökkääjän odotetaan palaavan kokoonpanoon.

Sevillalta sivussa ottelusta ovat pitkäaikaspotilaat Sebastien CorchiaLionel Carole sekä ensimmäisessä osaottelussa vahvasti pelannut Jesus Navas.

Ottelu käynnistyy tiistaina kello 21.45 Suomen aikaa. Ottelua voi seurata ilmaiseksi Ylen TV2-kanavalta sekä Yle Areenasta.