Advertisement

Allardycen tavoitteet korkealla

Sam Allardyce palkattiin Evertonin uudeksi manageriksi tällä viikolla. Hänen sopimuksensa kattaa loppukauden lisäksi myös ensi kauden. Everton tiedotti asiasta jo ennen keskiviikon Valioliiga-ottelua West Hamia vastaan, mutta ensimmäistä kertaa Allardyce on penkin päässä vasta viikonlopun kotiottelussa Huddersfieldiä vastaan.

Everton otti viikolla komean 4-0 -voiton, mutta silti se on Valioliigan sarjataulukossa vasta sijalla 13. Joukkue sijoittui viime kaudella seitsemänneksi ja hankki kesällä pelaajia yli 140 miljoonalla punnalla. Silti etenkin kesällä poistuneen tähtihyökkääjä Romelu Lukakun panosta on ollut hankala korvata.

Allardyce ei kuitenkaan tyydy sijoihin, joita joukkue on alkukauden miehittänyt. Hän haluaa nostaa Evertonin Euroopan kentille oikeuttaville sijoille, sekä taistella cup-mestaruudesta jommassa kummassa kansallisista cupeista.

”Haluan nähdä seuran kasvavan ja elävän kunnianhimonsa mukaisesti”, Allardyce kommentoi BBC Sportin mukaan. ”Seura on tällä hetkellä vaikeassa asemassa, mitä kukaan ei osannut odottaa.”

Evertonista tulee peräti seitsemäs seura, jota Allardyce on Valioliigassa valmentanut mittavalla urallaan. BBC Sportin mukaan jokainen Valioliiga-joukkue, johon Allardyce on siirtynyt, on kerännyt hänen ensimmäisissä 10 pelissään selvästi enemmän pisteitä kuin 10 edellisessä ennen Allardycea. Jos sama toistuu nyt, Everton voi nousta vielä taistelemaan eurosijoista jo tällä kaudella.

”He ovat pyytäneet minua ottamaan ohjat ja tuomaan hieman vakautta seuraan. Tällä kertaa haluan kuitenkin paljon enemmän kuin sitä”, Allardyce jatkoi. ”He päätyivät seitsemännelle sijalle viime vuonna ja on minun työni ohjata heidät takaisin oikeaan suuntaan ja päästä Euroopan paikoilla sekä FA cupin tai liigacupin finaaliin.”