Advertisement

Antonio Conte vertaa itseään edeltäjiinsä: ”Olen erilainen valmentaja”

Chelsean viime kaudella mestaruuteen johdattanut Antonio Conte kertoo Sky Sportsin haastattelussa, että hän ei ole huolissaan tulevaisuudestaan seurassa ja on erilainen manageri kuin edeltäjänsä Stamford Bridgellä.

Vaikka vain kuusi kuukautta sitten Conte oli Chelsean juhlittu mestarivalmentaja, viime aikoina italialaisen asemasta on spekuloitu erilaisilla äänenpainoilla. Chelsea on Valioliigassa neljäntenä ja ero sarjakärki Manchester Cityyn on jo yhdeksän pistettä.

Conte ei ole huolissaan epäilevistä äänenpainoista hänen tulevaisuutensa suhteen.

”Huolenaiheenani on kehittää pelaajiani, työskennellä heidän kanssaan, löytää parhaat ratkaisut joukkueelle ja pitää fanit tyytyväisinä. Fanit ansaitsevat parasta”, Conte sanoo.

Chelsean omistaja Roman Abramovits vieraili treenikeskuksessa tällä viikolla, mikä lisäsi spekulaatioita Conten aseman suhteen. Italialaisluotsi itse pitää kysymystä venäläismiljardöörin vierailusta hyvin outona.

”Luullakseni kysymys on asioista, joita on tapahtunut seuran menneisyydessä. Olen erilainen. Olen erilainen valmentaja ja persoona. En huolehdi tilanteesta, vaan jatkan työtäni. Mielestäni seura on tyytyväinen hyvin fantastisesta työstä, jonka olen tehnyt Chelseassa, mutta jalkapallo on erikoista”, Conte kommentoi.

”Kun aikanaan lopetan työni täällä ja menen kotiin, olen todella tyytyväinen siitä, mitä tein seuran hyväksi.”

Chelsea kärsi keskiviikkona AS Romaa vastaan 3-0-vierastappion Mestarien liigassa. Ottelun jälkeen Conte kuvaili Chelsean toisen puoliajan esitystä todella huonoksi ja haastoi itsensä kaivamaan vastauksia ongelmiin entistä syvemmältä.

Sunnuntaina on edessä haastava kotiottelu sarjakakkosta Manchester Unitedia vastaan. Kiistakumppani José Mourinho tuo hyvävireisen joukkueensa Lontooseen.

”Kauden aikana on erilaisia, hyviä ja huonoja, hetkiä, mutta täytyy toivoa, että hyvässä joukkueessa on hyvä tasapaino. Kun on heikkoja hetkiä, täytyy päästä yli vaikeuksista ja työskennellä yhdessä, että tilanne paranee”, Conte toteaa.

”Tämä on normaali tilanne minulle. Jokaisen managerin täytyy olla kykeneväinen kohtaamaan erilaisia tilanteita. Valioliigassa olemme saaneet juuri niin paljon pisteitä kuin ansaitsemme. Mestarien liigassa olemme hyvin lähellä jatkoonpääsyä ja Liigacupissa olemme edelleen mukana.”

”Tärkeintä minulle on tehdä työni ja sitten mennä kotiin siten, että voin olla tyytyväinen tekemääni työhön”, Conte sanoo.