Advertisement

Arsenal-hyökkääjä avoin lainasiirrolle

Arsenalin ranskalaishyökkääjä Olivier Giroud on ollut Valioliigan tehokkain hyökkääjä tällä kaudella. Hän on pelannut liigaa vain 252 minuuttia, mutta onnistunut maalinteossa neljästi. Giroud on siis tarvinnut vain noin 63 minuttia maalia kohden.

Ongelma ei hänen kohdallaan olekaan tehokkuus, vaan peliajan ja vastuun vähäisyys. Giroud on pelannut 13:ssa Arsenalin Valioliiga-ottelussa, mutta ei ole kertaakaan ollut vielä avauskokoonpanossa eikä päässyt kentälle ennen toista puoliaikaa. Eurooppa-liigassa hän on pelannut kaikki kuusi ottelua alusta loppuun ja tehnyt kolme maalia.

Giroud on kuitenkin alkanut MM-kisojen vuoksi miettiä Arsenalin ohella muitakin uravaihtoehtoja. Viime viikolla Ranskan maajoukkueen apuvalmentaja Guy Stephan varoitti miestä, että tämän paikka kisajoukkueessa on vaarassa mikäli hän ei pääse avauskokoonpanoon useammin. Ranskalla tulivoimaa hyökkäyksessä riittää yllin kyllin, mutta Giroudin kaltaiselle target-hyökkääjälle ei montaa hyvää vaihtoehtoa ole.

”Syy miksi en lähtenyt tänä kesänä, oli osittain saamani mahdollisuudet. Mutta jossain vaiheessa minun täytyy miettiä asiaa uudestaan”, Giroud sanoi London Evening Standardin mukaan. ”Emme ole vielä tammikuussa eikä minulla ole kaikkia avaimia käsissäni. Ranskan maajoukkuevalmentajan neuvot tulevat myös huomioon. Me tulemme katsomaan vaihtoehtojani. Laina voisi olla hyvä vaihtoehto, mutta en usko että Arsenal suostuu siihen.”

Giroud saattaa olla viimeisessä uskomuksessaan oikeassa. Arsenalin manageri Arsene Wenger tokaisi selkeästi, että Giroud jää ja pääsee useammin avauskokoonpanoon.

”Miksi haluaisimme menettää tärkeän pelaajan?”, Wenger ihmetteli. ”Hän tulee aloittamaan enemmän pelejä. Uskon myös, että asia on aina sama joukkueissa joissa on paljon hyviä pelaajia. Kaikki eivät voi pelata yhtä aikaa.”