Advertisement

Arsenal-keskikentälle huili pahimman peliruuhkan aikaan

Arsenal-manageri Arsène Wenger on varmistanut Gunnersin walesiläiskeskikenttä Aaron Ramseyn olevan akillesjännevamman johdosta sivussa pelikentiltä kolmisen viikkoa. 26-vuotias loukkaantui Southamptonia vastaan viime lauantaina.

Valioliigassa joulunaika on tunnetusti kauden kovimman peliruuhkan aikaa, ja Ramseyltä jääkin loukkaantumisensa takia todennäköisesti väliin peräti 7 ottelua. Vuoden 2017 puolella Arsenalilla on vielä neljän liigakohtaamisen lisäksi liigacupin peli West Ham Unitedia vastaan, joiden jälkeen Gunners kohtaa Chelsean liigassa 3. tammikuuta ja Nottingham Forestin FA Cupissa 7. tammikuuta.

Eniten Arsenal-luotsi Wenger kaipaisi keskikenttäpelaajaansa Chelsea-pelin lisäksi 22. joulukuuta pelattavassa Liverpool-kotiottelussa. Gunners ja Reds taistelevat molemmat Mestareiden liigaan oikeuttavasta neljännestä sijasta sarjataulukossa. Joukkueiden välinen piste-ero on vain yhden pisteen suuruinen, Arsenalin löytyessä ennen viikonlopun otteluita sijalta 7 ja Liverpoolin sijalta 5.

Seuraava peli pohjoislontoolaisilla on huomenna lauantaina, kun tykkimiehet kohtaavat Newcastle Unitedin vieraissa St. James’ Parkilla. Tuo ottelu jää Ramseyn lisäksi väliin myös englantilaislaituri Theo Walcottilta, joka kuitenkin Wengerin mukaan voi hyvin olla pelikunnossa jo ensi tiistain West Ham -pelissä, toisin kuin Ramsey.

”Hän on poissa vähän pidempään, ei pysty pelaamaan varmaankaan kolmeen viikkoon,” Wenger kommentoi Ramseyn tilannetta.

Ramseyn ja Walcottin lisäksi Arsenalilta ovat sivussa pitkäaikaistoipilaat Shkodran Mustafi ja Santi Cazorla. Kumpikaan herroista ei näillä näkymin ole liittymässä tykkimiesten pelaavaan kokoonpanoon lähiaikoina.

Ramseyn ja Walcottin loukkaantumiset tulevat Gunnersille pahaan paikkaan. Joukkue ei ole Valioliigassa onnistunut voittamaan kolmeen otteluun, häviten Manchester Unitedille ja jääden tasapeliin West Hamin ja Southamptonin vieraana. ManU-ottelun jälkeen Eurooppa-liigassa tullut 6-0 -kotivoitto BATE Borisovista on tätä vasten laiha lohtu.

Vaikka Manchester City näyttää menevän menojaan sarjakärjessä, käy kilpailu muista Mestareiden liiga -paikoista Valioliigassa kiivaana. Manchester Unitedia ja Chelseaa voidaan pitää todennäköisinä toiseksi ja kolmanneksi kauden päätteeksi liigassa sijoittuvina joukkueina, neljännen ja viimeisen himoitun Mestareiden liiga -paikan jäädessä todennäköisesti Arsenalin, Liverpoolin, ja Gunnersin arkkivihollisen Tottenham Hotspurin kesken ratkottavaksi.

Kilpailu paikasta on raakaa, ja Arsenalin pitäisi palata voittokantaan jo huomenna. Nyt se joutuu onnistumaan siinä ilman keskikenttänsä työmyyrä Ramseyta.