Advertisement

Arsenal-legenda Henrylta hehukutusta Liverpool-tähdelle: ”Hän on erityinen”

Arsenalissa aikanaan kahdeksan kauden aikana 258 ottelua pelannut ja 175 maalia tehnyt ranskalainen hyökkääjälegenda Theirry Henry jakoi Liverpool – Manchester United -huippukohtaamisen alla kehua Liverpoolin Mohamed Salahlle.

”Minulle hän on erityinen, hänellä on jotain erityistä. Hänestä tulee Liverpoolille hieno pelaaja. Pidän siitä että hän on suoraviivainen – meillä ei ole monia sellaisia pelaajia jalkapallossa enää”, Henry hehkutti egyptiläislaituria.

Salah siirtyi Poolin riveihin AS Romasta viime kesänä 39 miljoonan punnan siirtosummalla. 25-vuotias on ennen United-peliä osunut kuudesti 11 ottelussa. Egyptiläinen on nopea ja taitava laituri, ja tekee myös maaleja. Salahn kliinisyydessä on kuitenkin alkukaudesta ollut vielä parantamisen varaa, sillä hän on myös tuhlaillut paljon erinomaisia maalipaikkoja.

”Ja kyllä, ihmiset sanovat että joskus hän tarvitsee neljä mahdollisuutta maalintekoon. Kun hän vielä onnistuu kaikissa maalintekotilanteissa niin hän tulee olemaan tehokas tälle seuralle”, Henry sanoi.

Salah tositoimissa Newcastlea vastaan. Kuva: Alloverpress.fi.

Liverpool-pesti ei ole Salahlle ensimmäinen visiitti Valioliigassa. Egyptiläinen pelasi nykyisen ManU-managerin José Mourinhon alaisuudessa jo kaudella 2014-2015. Tuolloin molempien herrojen työpaikkana oli vielä Lontoo ja Chelsea.

Mourinho ei kuitenkaan tuntunut koskaan täysin luottavan Salahiin. Egyptiläisen peliaika jäi Bluesissa hyvin vähäiseksi, ja hänen matkansa jatkuikin Länsi-Lontoosta vain puolikkaan kauden jälkeen lainapesteillä Italiaan, ensin Fiorentinaan, ja sitten Romaan, jonne laituri jäi pysyvällä siirrolla kesällä 2016.

Voisikin kuvitella, että Salahlla olisi nyt United-pelissä halua näpäyttää entistä valmentajaansa. Henry ei kuitenkaan tällaiseen usko.

”En usko että kyse on Mourinholle todistelusta, vaan Liverpool-faneille todistamisesta että hän [Salah] voi olla samanlainen pelaaja kuin [toinen Liverpool-laituri Philippe] Coutinho”, Henry kommentoi SkySportsille.

Salah oli kotimaansa Egyptin suuri sankari maajoukkuetauolla. Mies nimittäin vei kahdella maalillaan Kongoa vastaan ”Faaraot” MM-kisoihin ensimmäistä kertaa 28 vuoteen. Liverpoolissa varmasti toivotaankin, että egyptiläisen uroteko kantaa hänet huippusuorituksiin myös Valioliigassa.