Advertisement

Arsenal-manageri uskoo hyökkääjänsä pelaavan ensi kesän MM-kisoissa

Arsene Wengerin mielestä Danny Welbeck ansaitsee paikan Englannin MM-kisajoukkueessa ensi kesänä, mikäli englantilaishyökkääjä on pelikunnossa.

Welbeck aloitti kauden vahvasti tekemällä neljässä ensimmäisessä valioliigaottelussa kolme maalia.

Syyskuussa tapahtunut loukkaantuminen kuitenkin pysäytti Welbeckin vahvan alkukauden, ja hyökkääjä oli kuukauden sivussa, kunnes palasi lokakuun valioliigaottelussa Watfordia vastaan Arsenalin kokoonpanoon. Paluu jäi kuitenkin varsin lyhkäiseksi, sillä Welbeck kärsi uuden loukkaantumisen kyseisessä ottelussa, ja on ollut siitä asti sivussa pelikentiltä.

Ymmärrettävästä syystä Welbeck on ollut turhautunut jatkuviin loukkaantumisiin, siintäähän katse jo ensi kesän MM-kisoissa, joihin näyttöjä olisi annettava. Arsenalin manageri Arsene Wenger kuitenkin luottaa Welbeckkiin, niin seurajoukkueen, kuin maajoukkueenkin osalta.

– Minulla on pitkä kokemus, ja tiedän pelaajia, jotka ovat voittaneet MM-kisat, vaikka heillä ei ollut mitään toivoa päästä kisoihin vielä marraskuussa, Wenger sanoi.

– Muistan erityisesti Emmanuel Petitin tilanteen vuodelta 1998. Hän pelasi loistavasti maaliskuussa, huhtikuussa ja toukokuussa, ja lopulta hän oli yksi avainpelaajista Ranskan voittaessa maailmanmestaruuden. Dannylla on kaikki mahdollisuudet olla kisajoukkueessa. Mikäli hän on pelikunnossa, hän pelaa kisoissa. Olen varma siitä.

– Tämä on iso kausi hänelle, mutta haluan tämän olevan hänelle myös iso kausi Arsenalissa. Koska tämän seurauksena.. paras tapa ei ole ajatella ”minun on valmistauduttava MM-kisoihin” vaan sinun on hoidettava tehtäväsi seurajoukkueessa hyvin, jolloin olet varmasti mukana kisoissa.