Advertisement

Arsenal matkustaa Kölnin vieraaksi Eurooppa-liigassa

Arsenal matkustaa 1.FC Kölnin vieraaksi illan Eurooppa-liigan otteluun. Vaikka Arsenal onkin jo varmistanut jatkopaikkansa, ottelussa riittää silti paljon pelattavaa. Arsenal johtaa lohkoaan viidellä pisteellä ennen Belgradin Punaisia Tähtiä ja tarvitsee näin ollen yhden pisteen varmistaakseen myös lohkovoiton. Köln tarvitsee ottelusta voiton, jotta sillä olisi edes teoreettinen mahdollisuus jatkopeleihin. Kölnin jatkopelipaikka vaatisi hyvin paljon apuja myös muista otteluista. Tappiolla tai tasapelillä tänään se on käytännössä ulkona kaikilla muilla vaihtoehdoilla paitsi mikäli Punaiset Tähdet ja BATE Borisov pelaavat oman ottelunsa illalla tasan. Silloin Kölnillä on vielä viimeisellä kierroksella mahdollisuus kairata itselleen jatkopaikka.

Arsenalin ja Kölnin ensimmäinen ottelu muistetaan ennen kaikkea siitä, että Kölnin kannattajat marssivat Lontoon kaduilla kymmentuhatpäisenä joukkona. Myös Emiratesille pyrki tuhansia kannattajia väkisin ilman otteluun oikeuttavaa lippua. Itse ottelu oli Arsenalin hallintaa, vaikka vierailijat menivätkin ottelussa jo yhdeksän minuutin jälkeen johtoon. Arsenal voitti ottelun Saed Kolasinacin, Alexis Sanchezin sekä Hector Bellerinin maaleilla 3-1. Arsenalin kokoonpano Eurooppa-liigassa on tuon ottelun jälkeen ollut hyvin paljon nuorempi. Arsenalin manageri Arsene Wenger uskoo, että Danny Welbeck nähdään illan ottelussa pelaajan toivuttua viimeisimmästä loukkaantumisestaan. Mahdollisesti myös Olivier Giroud on kokoonpanossa mukana saatuaan maaottelutauolla pienen vamman. Wenger tulee antamaan nuorille pelaajille vastuuta myös jäljellä olevissa kahdessa ottelussa, kuten se on tehnyt tähänkin saakka. Tuon jälkeen jatkopeleissä saattaa kokoonpanoon tulla rajujakin muutoksia.

Saksalaisten taival Eurooppa-liigassa on toistaiseksi ollut haastava. Se sai ensimmäisen voittonsa viime kierroksella kotiottelussa BATE Borisovia vastaan 5-2 päättyneessä ottelussa. Myös Bundesliigassa sillä on ollut erittäin vaikeaa. Joukkue on sarjan hännillä ja sillä on 12 ottelusta vain kaksi tasapeliä. Voittoja se ei ole onnistunut ottamaan ainoatakaan.

Arsenalilta puuttunee ottelusta useita ykkösryhmän pelaajia. Paljon vastuuta Eurooppa-liigassa saanut Theo Walcott joutuu myös jättämään ottelun väliin, sillä englantilainen on tullut kipeäksi. Kölnin puolelta varmuudella puutuu ainoastaan Simo Zoller, joka loukkaantui joukkueen viikonlopun ottelussa Mainzia vastaan.