Advertisement

Arsenal saa vieraakseen epävireisen Swansean

Arsenal saa vieraita Walesista, kun Swansea matkaa Emirates Stadiumille Valioliigaottelussa lauantaina. Arsenal voitti viime sunnuntaina Evertonin 2-5 ottelussa, joka jäi lopulta Ronald Koemanin viimeiseksi Evertonissa. Arsenalin puolelta tuossa ottelussa Aaron Ramsey, Mesut Özil sekä Alexis Sanchez tekivät jokainen maalin mieheen ja antoivat siihen päälle vielä maalisyötön. Myös Nacho Monreal sekä Alexandre Lacazette onnistuivat maalinteossa. Arsenal vastasi loistavasti toissakierroksen katkeraan tappioon Watfordin vieraana. Tiistaina kotijoukkue selvitti tiensä myös Carabao Cupin välieriin erittäin nuorella joukkueella. Arsenalille on ollut tärkeää, että se on onnistunut kierrättämään hyvällä menestyksellä seuran nuoria pelaajia sekä Carabao Cupissa että Eurooppa-liigassa. Onnistumiset Everton-ottelussa olivat erittäin tärkeitä Sanchezille sekä Özilille, sillä kaksikon sitoutumista joukkueeseen on kyseenalaistettu koko kuluneen kauden ajan. Molemmilla pelaajilla on viimeinen kausi seurassa käynnissä, elleivät pelaajat suostu solmimaan uutta jatkosopimusta. Molempien pelaajien on huhuttu siirtyvän kilpailevaan Valioliigaseuraan jo tammikuun siirtoikkunan aikana.

Swansean kausi on käynnistynyt hieman ailahtelevasti. Vierailijat ovat tällä hetkellä sarjassa sijalla 15. Joukkue on voittanut viimeisestä kuudesta ottelusta vain yhden ja toinen ottelu on päättynyt tasan. Peräti neljä ottelua on päättynyt sen tappioon. Edellisellä kierroksella Leicester kävi hakemassan voiton väliaikaisena managerina ottelussa toimineen Michael Appletonin johdolla. Swansean ainoan maalin teki keskuspuolustaja Alfie Mawson. Chelseasta lainalla ollut Tammy Abraham on pelannut seurassa loistavan kauden toistaiseksi. Nuori englantilainen on tehnyt kaudella yhdeksässä Valioliigaottelussa neljä maalia. Abraham on matkalla ehdottomasti joukkueensa tehokkaimmaksi maalintekijäksi ja nykyisellä tahdilla pelaajalla on mahdollisuus rikkoa 15 maalin raja Valioliigassa kuluvalla kaudella.

Lauantain ottelu tulee olemaan Arsenalin managerin Arsene Wengerin 800. Valioliigaottelu valmentajana. Kaikki ottelut ovat luonnollisesti tulleet Arsenalin peräsimessä. Vain Manchester Unitedin entisellä managerilla Sir Alex Fergusonilla on toistaiseksi enemmän otteluita valmentajana. Otteluita skotlantilaiselle kertyi 810, joten Wenger tulee menemään tällä kaudella Fergusonin ohi ilman suurempia yllätyksiä. Swansea on onnistunut voittamaan Arsenalin Emirates Stadiumilla peräti kolme kertaa. Vain Chelsealla on enemmän voittoja Arsenalin nykyiseltä kotistadioinilta. Voittamalla lauantaina Swansea nousisi tasoihin Chelsean kanssa tässä tilastossa.

”Özil, Alexis ja Lacazette olivat hyvin tehokkaita Evertonia vastaan ja heidän pitää olla tehokkaita myös lauantaina” totesi Wenger pelaajistaan ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa.

”Sarjataulukon pohjalla on hyvin tiukkaa tällä hetkellä. Me kuulumme ryhmään, jolla on kahdeksan pistettä sarjassa ja hyvin monella joukkueella on 12 tai 13 pistettä. Tuo ero ei ole yhtään mitään.” Swansean manageri Paul Clement puolestaan kertoo sarjan tasaisuudesta.

Arsenalilla ei ole uusia loukkaantumishuolia rasitteinaan. Pitkäaikaisloukkaantunut Santi Cazorla on luonnollisesti edelleen sivussa joukkueen kokoonpanosta. Myös Shkodran Mustafi, Danny Welbeck, David Ospina sekä Calum Chambers ovat sivussa ottelusta.

Swansean puolelta Renato Sanches sekä Wilfried Bony tulevat olemaan sivussa ottelusta. Myös Martin Olssonin pelaaminen on hyvin epätodennäköistä.