Arsenal vahvempi Barryn juhlaottelussa. Katso myös Highlightit.

Gareth Barry teki maanantai-iltana Valioliiga-historiaa, kun hänestä tuli eniten Valioliiga-otteluita pelannut pelaaja. Arsenalia vastaan pelatussa juhlaottelussaan Barry sai kunnian toimia West Bromwichin kapteenina. Barry on esiintynyt Valioliigakentillä nyt 633 kertaa. Tilastossa toisena oleva Manchester Unitedin ikoni Ryan Giggs pelasi 632 ottelua Valioliigassa, mutta hän on jo muutamia vuosia sitten lopettanut aktiiviuransa. Barryn saavutus on aivan uskomaton ja pelaaja itse on kertonut olevansa valmis pelaamaan 40-vuotiaaksi saakka. Mikäli nyt 36-vuotias englantilainen pysyy terveenä, tulee hän latomaan taululle sellaiset lukemat otteluiden määrissä joita ei tulla kovin helposti rikkomaan.

Itse ottelussa West Bromwich pelasi vahvasti. Se haastoi Arsenalia tosissaan ja vahvan ensimmäisen puoliajan jälkeen hieman paremmalla tuurilla se olisi voinut jopa johtaa ottelua.

Ottelun ensimmäinen hyvä tilanne tuli neljännellä peliminuutilla, kun Alexis Sanchez laukoi vapaapotkusta pallon vain hieman takatolpan ohi.

8. peliminuutilla West Bromwichin päivänsankari Barry antoi loistavan läpisyötön Jay Rodriguezille, joka pääsi Arsenalin rangaistusalueelle. Arsenalin Skhodran Mustafi tuli tilanteessa Rodriguezin jaloille rangaistuspotkun arvoisesti, mutta ottelun erotuomari Robert Madley ei tilanteesta rikettä viheltänyt. Rodriguez nousi tilanteessa hyvin nopeasti ja pääsi laukomaan pallon kohti Arsenalin maalia, mutta Petr Cech sai torjuttua pallon tolppaan. Tolpasta pallo kimposi eteenpäin, johon syöksyi West Bromin Jake Livermore, mutta hän laukoi pallon selvästi ohi maalin.

Ensimmäinen maali nähtiin 20. peliminuutilla. Sanchez laukoi pallon vaarallisesti vapaapotkusta kohti WBA:n maalia, mutta Ben Foster torjui tilanteen loistavasti. Alexandre Lacazette oli kuitenkin ainoa jatkopalloon mennyt pelaaja ja hänellä oli helppo työ puskea pallo WBA:n maaliin.

West Bromwich oli hyvin lähellä tasoittaa ottelun, kun Grzegorz Krychowiak keskitti pallon takatolpalle ja Rodriguez pääsi siirtämään pallon ohi Cechin tyhjään maaliin. Nacho Monreal syöksyi kuitenkin paikalle ja pelasti varman maalin aivan maaliviivalta.

Vielä ennen puoliaikaa Barry pääsi puskemaan pallon tyhjältä näyttäneeseen maaliin, mutta Cech sai kuin ihmeen kaupalla jalkansa tilanteeseen väliin.

Toisella puoliajalla Arsenal otti ottelun haltuunsa ja West Bromwich ei enää aivan ensimmäisen puoliajan tapaisille maalipaikoille päässyt. Toinen maali nähtiin ottelun 67. peliminuutilla kun Lacazette iski rangaistuspotkusta tilanteeksi 2-0. Allan Nyom kaatoi rangaistusalueella Aaron Ramseyn ja Medley tuomitsi tilanteesta rangaistuspotkun. Rike rangaistusalueella oli pilkun arvoinen, mutta ottelun linja huomioiden hieman helposti vihelletty rangaistuspotku. Lähinnä kun huomioidaan ensimmäisen puoliajan viheltämättä jätetty rangaistuspotku. Nyom  saa tosin syyttää tilanteesta itseään. Hän syöksyi ensin tarpeettoman kovaa takaapäin Sanchezin jaloille, josta Madley katsoi Arsenalille hyötynäkökohdan. Tästä Nyom ryntäsi vauhdilla suoraan Ramseyn perään ja reilusti ennen rikettä saattoi hyvin nähdä, että Nyom tulee tilanteessa vielä rikkomaan. Ja niin hän tekikin. Kaiken kaikkiaan tilanne meni sääntökirjan mukaan aivan oikein. Madley olisi voinut ottelun aiemman linjan huomioiden jättää rangaistuspotkun viheltämättäkin.

Ottelu päättyi 2-0 lukemiin ja West Bromwichin Rodriguez yhdessä Barryn kanssa olivat illan hahmot. Arsenalin leiristä puolestaan Sanchez pelasi loistavan ottelun.

Arsenal kohtaa tulevana torstaina Eurooppa-liigassa Bate Borisovin Valko-Venäjällä ja sunnuntaina Valioliigassa vieraaksi saapuu Brighton. WBA:n seuraava ottelu pelataan lauantaina, kun vieraaksi saapuu loistavasti kautensa aloittanut Watford

Alla Arsenal-West Bromwich ottelun Highlightsit.