Arsenalille vakuuttava voitto Eurooppa-liigan alkulohkon viimeisessä ottelussa

Arsenal kohtasi torstai-iltana Eurooppa-liigan alkulohkon viimeisessä ottelussa Bate Borisovin Emiratesilla. Hyvin nuorella joukkueella aiemmat ottelut pelannut kotijoukkue laittoi kentälle viimeisessä ottelussa hyvin kokeneen ryhmän. Avauksessa nuoresta kaartista oli mukana vain Ainsley Maitland-Niles, joka on pelannut Eurooppa-liigan ottelut erinomaisesti tähän saakka.

Kotijoukkue mätti taululle rumat 6-0 lukemat. Arsenalin maaleista vastasi kuusi eri pelaajaa. Mathieu Debuchy aloitti maalinteon 11. peliminuutin kohdalla. Theo Walcott sekä Jack Wilshere lisäsivät kotijoukkueen johdon kolmeen ennen puoliaikaa. Toisella puoliajalla Arsenal teki vielä kolme maalia lisää. Vieraiden Denis Polyakovin epäonnisella omalla maalilla, Olivier Giroudin rangaistuspotkuosumalla sekä Mohamed El Nenyn maalilla.

Kentällä nähtiin myös suomalaisväriä, kun vierailijoiden Jasse Tuominen pääsi kentälle 69. peliminuutilla ottelun ollessa tilanteessa 5-0. Tuomisesta ei ollut tällä kertaa juurikaan apua kotijoukkueelle.

Ottelun jälkeen kotijoukkueen manageri Arsene Wenger jakoi kiitosta muun muassa maalintekijä Wilsherelle.

”Jack menee kokoajan eteenpäin. Hän on terävä ja päättäväinen. Hän oli 70 minuutin ajan dominoiva ja erittäin luova, joka on meille loistava uutinen.” Wenger kertoi ottelun jälkeen.

Ottelun parhaaksi valittu Wilshere näytti kentällä olevansa sellaisessa kunnossa, jossa hänestä voisi olla hyötyä joukkueelle myös Valioliigassa. Toistaiseksi peliminuutit Valioliigaotteluissa ovat olleet englantilaisella kortilla, mutta otteluruuhkan kiihtyessä myös Wilshere saanee mahdollisuutensa. Arsenalilla on viikon sisään kolme ottelua Valioliigassa. Sunnuntaina se kohtaa Southamptonin vieraissa. Keskiviikkona on vuorossa niin ikään vierasottelu West Hamia vastaan ja lopuksi ensi lauantaina kotiottelussa vastaan saapuu Newcastle.