Advertisement

Arsenalin puolustajalegenda kiinnostunut USA:n maajoukkueen valmentamisesta – valmis aloittamaan manageriuransa vaikka harrastesarjasta!

Arsenalin puolustajalegenda Sol Campbell on kertonut olevansa kiinnostunut USA:n maajoukkueen valmentamisesta, vaikka hän ei ole koskaan aiemmin toiminut managerina.

Entinen puolustaja pelasi erittäin arvostetun pelaajauransa Arsenalissa ja Englannin maajoukkueessa, muttei ole ryhtynyt manageritehtäviin pelaajauransa jälkeen. Riippumatta siitä, hän ehdotti, että hän voisi olla USA:n maajoukkueen seuraava manageri.

Bruce Arena jätti tehtävänsä USA:n managerina, kun joukkue karsiutui ensi kesän MM-kisoista. Campbell kehoittikin USA:n jalkapalloliittoa katsomaan ”laatikon ulkopuolelle”, kun he etsivät seuraavaa valmentajaa.

– Minun mielestäni tärkeintä on nyt katsoa, mihin USA on nyt menossa. He ovat investoineet paljon rahaa, ja minä luulen, että heidän olisi nyt katsottava erilaisia vaihtoehtoja. He eivät voi aina katsoa vain samasta paikasta, Campbell toteaa ESPN:lle.

– Kyllä, he haluavat pitää joukkueen kotimaisena, he haluavat pelaajien lisäksi taustajoukkojen olevan amerikkalaisia, mutta joskus heidän on avauduttava kuplastaan. Minä luulen, että ympäri maailmaa on ihmisiä, jotka voisivat kehittää heidän toimintaansa.

– Kuka tietää? Jos he valitsisivat minut, voisin ehkä auttaa heitä. Mutta uskon, että he aloittavat uuden managerin etsimisen eri suunnasta.

Campbell on toiminut tammikuusta alkaen Trinidad & Tobagon apulaisvalmentajana, ja koki joukkueen kanssa suuren pettymyksen MM-karsinnoissa, kun joukkue jäi karsintalohkonsa viimeiseksi keräten vain kuusi pistettä kymmenestä ottelusta.

43-vuotias Campbell on aiemmin kertonut medialle kuinka turhautunut hän on ollut siihen, kuinka vaikeaa on aloittaa manageriuraa. Heinäkuussa mies totesikin, että olisi valmis manageroimaan vaikka harrastesarjassa.

– Se on osoittautunut vaikeaksi (manageriuran aloitus). Jos minun on aloitettava alhaalta, olen siihen valmis. Ihmiset saattavat ajatella, että haluan valmentaa vain Valioliigassa, mutta olen valmis valmentamaan vaikka harrastesarjassa. Jos he eivät voi maksaa minulle palkkaa, riittäisi, että he maksaisivat voittobonusta, Campbell totesi heinäkuussa Guardianille antamassa haastattelussa.

Campbell voitti pelaajaurallaan kahdesti valioliigamestaruuden, kolmesti FA Cupin, sekä kertaalleen Liigacupin. Englannin maajoukkueessa puolustaja esiintyi 73 kertaa.