Advertisement

Arsene Wenger kehuu Tottenhamin Kanea

Tottenhamin tähtihyökkääjä Harry Kane on iskenyt kalenterivuoden 2017 aikana uskomattoman määrän maaleja. 52 ottelussa englantilainen on tehnyt peräti 56 maalia seuralleen ja maalleen. Luku on suurempi kuin Lionel Messillä, Christiano Ronaldolla, Edinson Cavanilla tai Robert Lewandowskilla. Toiseksi eniten maaleja on tehnyt Messi, jolla on 54 maalia. Toisaalta argentiinalainen on tarvinnut 12 ottelua enemmän maalimääräänsä.

Arsenalin manageri on myös ottanut kantaa Kanen loistavaan maalintekovireeseen.

”Hän on tehnyt sen ja olisinko pystynyt ennustamaan tämän? Rehellisesti sanoen en olisi”, Wenger kertoi Sky Sportsille.

”Hän löi Messin ja Ronaldon, jotka ovat mielestäni voittamattomia. Joten hänen saavutuksensa on fantastinen.”

Wengerin mielestä Kanen saavutusta korostaa entisestään Valioliigan tasaisuus ja kovuus. Siinä missä Real Madrid ja Barcelona pelaavat La Ligassa paljon otteluita, jossa vastustaja ei kykene antamaan minkäänlaista vastusta. Valioliigassa tällaisia otteluita ei juuri ole, sillä kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa.

Kane iski tiistaina peräti kahdeksannen hattutemppunsa vuoden 2017 aikana. Kanen maaleilla Tottenham on nyt kolme pistettä Arsenalia edellä sarjataulukossa, mutta Arsenalilla on ottelu vähemmän pelattuna. Kane on nuorena ollut Arsenalin kannattaja, mutta päätynyt tästä huolimatta verivihollisen Tottenhamin akatemiaan ja kasvanut sieltä seuran todelliseksi supertähdeksi.