Advertisement

Asmir Begovic: Liverpool ei vaikuta halukkaalta puolustamaan

Bournemouthin maalivahtina toimiva Asmir Begovic oli mukana maanantai-illan The Depate ohjelmassa ja otti myös kantaa Liverpoolin puolustusta tällä kaudella vaivanneisiin ongelmiin. Liverpool hävisi sunnuntaina Tottenhamille 4-1. Tuon ottelun jälkeen jo aiemmin tällä kaudella esiin tulleet ongelmat joutuivat uudestaan tapetille.

”Liverpoolin kohdalla kyse on useammasta asiasta. Liverpoolin puutteita tällä hetkellä ovat kommunikaatio, sijoittuminen sekä halu puolustaa”, Begovic miettii.

”He eivät näytä kovin organisoiduilta, eivätkä tunnu haluavan puolustaa. Kun katson muutamia heidän pelaajiaan, voin huomata kuinka hyviä he ovat pallon kanssa. He syöttelevät loistavasti ja hyökkäävät terävästi. Myös heidän laitapuolustajansa lähtevät tukemaan hyökkäyksiä. Puolustaminen ei ole heillä ensimmäisenä mielessä”.

”He eivät tällä hetkellä tee kentällä puolustuksen perusasioita ja luulen, ettei heillä ole tarpeeksi ylpeyttä puolustaa”.

”Kyse ei ole yhdestä pelaajasta tai yhdestä tietystä osa-alueesta, vaan kaikesta mitä puolustamiseen liittyy. Siinä on kaikki tällä hetkellä vialla. En tiedä paljon he käyttävät aikaa näiden asioiden ratkaisemiseen tai valmennetaanko heitä puolustamaan” Begovic jatkaa.

Klopp itse kertoi Tottenham-ottelun jälkeen, että jopa hän olisi pystynyt puolustamaan paremmin kuin kentällä olleet pelaajat. Puolustuksen virheet ovat olleet suurin yksittäinen ongelma osa-alue Liverpoolin pelissä. Kun siihen yhdistää viimeaikaisen tehottomuuden myös hyökkäyspäässä, se tekee ongelmasta Liverpoolin osalta vielä suuremman.