Basel yllätti Manchester Unitedin – vain ihme voi tiputtaa manchesterilaiset jatkosta

Lohko A:n keskiviikko-illan ottelussa sveitsiläinen Basel isännöi Manchester Unitedia.

Vierasjoukkueen manageri Jose Mourinho oli tehnyt peräti seitsemän muutosta avauskokoonpanoon viikonlopun Newcastle -ottelusta. Unitedille positiivista oli se, että pitkäaikaispotilas Marcos Rojo teki paluun avauskokoonpanoon.

Ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin täysin vierasjoukkueen komennossa. United piti palloa lähes 70-prosenttisesti, eikä Baselille auennut maalipaikkoja edes vastahyökkäyksistä. Vierasjoukkue loi jatkuvalla syötöllä maalipaikkoja, onnistumatta kuitenkaan maalinteossa ensimmäisellä puoliajalla. Romelu Lukaku ja Anthony Martial missasivat molemmat puolittaiset läpiajot, Marouane Fellaini puski kertaalleen tolppaan ja Rojon kaukolaukaus päätyi kimmokkeen kautta Basel maalin ylärimaan.

Toinen puoliaika oli kuitenkin täysin päinvastainen ensimmäiseen verrattuna. Unitedin ainut maalipaikka syntyi heti puoliajan alussa, kun Martialin nappikeskitys löysi maalineteen vapaaksi jääneen Lukakun, joka kuitenkin puski avopaikasta pallon maalin yli. Tämän jälkeen Basel otti isännän ottein pelin haltuunsa. Kotijoukkue loi maalipaikkoja kuin liukuhihnalta, mutta ManUn maalilla pelannut Sergio Romero oli mies paikallaan. Baselin johtomaali oli enemmän kuin lähellä 77.peliminuutilla, kun Geoffroy Serey Dien 30 metristä laukoma kaukopommi näytti jo menevän maaliin, mutta Romero venyi fantastiseen torjuntaan.

Moni odotti jo ottelun päättyvän maalittomaan tasapeliin, mutta mitä vielä. Baselin Raoul Petrettan vasemmalta laidalta lähettämä syöttö maalille, tavoitti takatolpalle vapaaksi jääneen Michael Langin, jolla oli helppo työ siirtää peliväline tyhjään maaliin, kotijoukkue 1-0 -johtoon pelikellon näyttäessä 89.minuuttia. United haki vielä lopussa väkisin tasoitusmaalia, mutta tuloksetta.

Kotiyleisön suureksi riemuksi Basel nappasi ottelusta elintärkeät kolme pistettä, ja jatkaa taistelua Mestarien liigan pudotuspelipaikasta. Unitedille tappio oli karvas, sillä joukkue ei vieläkään onnistunut varmistamaan jatkopaikkaa.

Manchester United kohtaa lohkon päätöskierroksella kotikentällään CSKA Moskovan. Basel puolestaan matkustaa Portugaliin lohkon pisteautomaatti Benfican vieraaksi.

Manchester Unitedin Mestarien liigan taival tulee päätökseen, mikäli Basel voittaa Benfican Portugalissa, ja CSKA teurastaa Unitedin Old Traffordilla vähintään viidellä maalilla.