Advertisement

BBC: Seura pyytää Mourinhoa myymään pelaajia ennen uusia hankintoja

BBC:n mukaan Manchester Unitedin seurajohto on pyytänyt portugalilaismanageri Jose Mourinhon myymään pelaajia ennen kuin hän aikoo hankkia uusia.

Manchester Unitedin hallitus haluaa kontrolloida kustannuksia, eikä seura tiettävästi ole valmis antamaan Mourinholle rahaa käytettäväksi pelaajahankintoihin ennen kuin osa pelaajista on myyty muualle.

Mourinho on käyttänyt kahden vuoden aikana valtaisat 285 miljoonaa puntaa pelaajahankintoihin, hankkien seuran riveihin Paul Pogban, Henrikh Mkhitaryanin, Romelu Lukakun, Nemanja Maticin, Eric Baillyn ja Victor Lindelöfin.

Syyskuussa julkaistut viimeisimmät taloudelliset tulokset osoittavat, että pelaajien palkkamäärä on Mourinhon aikana noussut 13,5%:lla 263,5 miljoonaan puntaan.

Lähtökuopissa on hyvin todennäköisesti ainakin laitapuolustaja Luke Shaw, josta United maksoi kesällä 2014 Southamptonille 27 miljoonan punnan siirtokorvauksen. 22-vuotias Shaw on aloittanut vain neljästi Valioliigassa edellisen 12 kuukauden aikana.

Marouane Fellaini saattaa olla toinen pelaaja ketä siirtyy tammikuussa seurasta pois. Belgialaisen keskikenttäpelaajan sopimus päättyy ensi kesänä, ja hän saa tammikuusta lähtien vapaasti neuvotella muiden seurojen kanssa siirrosta, mikäli United ei tarjoa sitä ennen uutta jatkosopimusta.

Manchester Unitedin ykkösmiehistöstä on lähtenyt 16 pelaajaa sen jälkeen kun Jose Mourinho otti seurassa vetovastuun kesällä 2016, mutta vain Memphis Depayn 16 miljoonan ja Morgan Schneiderlinin 22 miljoonan punnan myynnit olivat merkittäviä seuralle. Wayne Rooney ja Bastian Schweinsteiger siirtyivät seurasta ilmaiseksi muualle, mutta pelaajien palkkakuluissa seura säästää merkittävän summan.