Advertisement

Ben Mee kehuu Burnleyn alkukautta: ”Ihmiset katsovat meitä”

Burnleyn alkukausi Valioliigassa on lyönyt kaikki ennakko-odotukset. Putoamistaistoon povailtu joukkue on 11 kierroksen jälkeen sarjassa seitsemäntenä. Burnley on kerännyt 19 pistettä eli saman verran kuin sijoilla viisi ja kuusi maalierojensa turvin olevat suurseurat Liverpool ja Arsenal. Sarjanelonen ja hallitseva mestari Chelsea on vain kolmen pisteen päässä.

Burnleyn vahvuudet ovat tiiviissä joukkuepelissä. Kun kuusi suurta kärkiseuraa ovat mättäneet maaleja, Burnleyn maaliero 10-9 kertoo menestyksen salaisuuden. Oma pääty on pysynyt puhtaana. Pallonhallinnaltaan joukkue on edelleen Valioliigan alinta kastia, mutta suoraviivaiset hyökkäykset ja keskitykset ovat olleet murhaavan tehokkaita.

Yksi Burnleyn sankareista on ollut jo vuodesta 2012 seuraa edustanut Ben Mee. Toppari on kuulunut joukkueen vakiokalustoon ja pelannut myös tällä kaudella kaikki 11 ottelua. Tasaisuudellaan vakuuttava Mee on dominoinut James Tarkowskin toppariparina.

”Ihmiset katsovat meitä. Olemme seitsemäntenä Valioliigassa tällä hetkellä. Meillä on ollut fantastinen alku ja olemme pelanneet erittäin hyvin”, Mee kommentoi Burnleyn verkkosivuilla.

Myös Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate on huomannut Burnleyn vahvan alkukauden, sillä hän valitsi eilen Saksaa vastaan pelanneeseen maajoukkueryhmäänsä keskikenttäpelaaja Jack Corkin. Työasenteellaan vakuuttava Cork aloitti maalittomaan tasapeliin päättyneen ottelun Englannin vaihtopenkillä, mutta sai lopussa minuutteja. Cork tuli 86 minuutilla kentälle Jake Livemoren tilalle.

Burnleyn riveistä myös keskikenttäpelaaja Scott Arfield oli Kanadan maajoukkueen mukana torstaisessa ystävyysottelussa El Salvadoria vastaan.

”Haluamme vain jatkaa eteenpäin. Jos joku saa tunnustusta, se on täysin ansaittua”, Mee sanoo.

”Haluamme pelata hyvin joukkueena. Mitä ikinä se tuo mukanaan, se tulee nimenomaan sen seurauksena.”

Realistisesti Burnleyn päätavoite lienee edelleen pysyä sarjassa myös ensi kaudella, mutta ero putoamisviivaan on venynyt jo kymmenen pisteen päähän. Jos vire jatkuu läpi kauden nykyisen kaltaisena, joukkue voi tosissaan haaveilla sijoituksesta ainakin kymmenen parhaan joukossa. Toisaalta myös viime kaudella Burnley keräsi pitkään odotuksia enemmän pisteitä, mutta valahti heikon loppukauden myötä putoamistaistoon.