Advertisement

Benitezin mukaan Pogba ei vielä Gerrardin tasolla

José Mourinhon Manchester United antoi viikonloppuna kunnon läksytyksen Rafa Benitezin Newcastle Unitedille. Newcastle säntäsi ottelussa johtoon ensimmäisen vartin aikana, mutta Manchester United tuli vielä rinnalle ja ohi ensimmäisellä puoliajalla, voittaen ottelun lopulta 4-1.

Manchester Unitedin avauskokoonpanossa oli ensimmäistä kertaa syyskuun alkupuolen jälkeen Paul Pogba, joka oli vihdoin toipunut reisivammastaan. Pogba oli välitön piristysruiske manchesterilaisille. Hän antoi keskityksen Anthony Martialin tekemään tasoitusmaaliin ja onnistui itsekin maalinteossa ennen kuin hänet otettiin vaihtoon 70. minuutilla.

Newcastlen manageri Beniteziltä kysyttiin ottelun jälkeen mielipidettä Pogbasta verrattuna Liverpool-legenda Steven Gerrardiin. Benitez näki läheltä kenties Gerrardin uran parhaat kaudet valmennettuaan Liverpoolia vuosina 2004-10. Hänen mielestään Pogba on erinomainen pelaaja, muttei ainakaan vielä kuulu samaan kastiin.

”Ei, he ovat erilaisia. Steven oli korkeimman luokan pelaaja niin monen kauden ajan. Hän oli tasaisesti hyvä ja pystyi tekemään eron pelissä kuin pelissä, pallon kanssa ja ilman” Benitez sanoi Sky Sportsin mukaan. ”Hän oli korkeimman luokan pelaaja. Pogba on erinomainen pelaaja mutta hänen pitää vielä olla tasaisen hyvä vuosien ajan, kuten Stevie oli 10 tai 15 kauden ajan. Pogba ei ole minun pelaajani, joten minun ei tarvitse puhua hänestä liikaa. Hän on loistava pelaaja, kuten suurin osa Manchester Unitedin pelaajista.”

Gerrardin suurin saavutus urallaan oli Liverpoolin johtaminen Mestarien liigan voittoon vuonna 2005. Samana vuonna hän tuli myös Ballon d’Or -äänestyksessä Euroopan parhaasta pelaajasta kolmanneksi. Pogballa on Italiasta Juventuksen kanssa kasa liigamestaruuksia, mutta tuo korkein eurooppalainen seurajoukkuepokaali yhä puuttuu. Ballon d’Orissa hänet äänestettiin viidenneksi vuonna 2015. Toisaalta Pogba on vasta 24 vuotta vanha, joten aikaa hänellä on vielä vuosikausia.