Advertisement

Bournemouth vierailee Old Traffordilla – toistuuko viime vuoden yllätys?

Valioliigassa toisena oleva Manchester United isännöi Old Traffordilla keskiviikko-iltana Bournemouthia. Jose Mourinhon valmentama manchesterilaisseura koki viikonloppuna pahan takaiskun mestaruushaaveiden suhteen, kun paikalliskilpailija City haki täydet kolme pistettä Old Traffordilta lukemin 1-2. Kun 16 valioliigakierrosta on pelattu, Unitedin ero Cityyn on jo peräti 11 pistettä.

Keskiviikon kotiottelussa United saa vastaansa alemman keskikastin Bournemouthin. Ottelu on ennakkoon Unitedille läpihuutojuttu, vaikka viime kauden vastaavassa ottelussa Bournemouth venyi hienosti 1-1 -tasapeliin. Myös sunnuntain derbytappio saattaa vieläkin kolkutella monen United-pelaajan takaraivossa.

United oli ollut ennen sunnuntain tappiota peräti 40 kotiottelussaan perätysten voittamaton, joten Mourinhon joukkue haluaa varmasti palata voittokantaan kotipelissään. Romelu Lukakun surkea maalivire on aiheuttanut Unitedille viime aikoina pelkoa siitä, oliko belgialainen sittenkään se oikea mies Unitedin hyökkäykseen. Asiasta voi olla montaa mieltä, mutta nykyvireellään Lukakusta ei Unitedille hyötyä ole. Oletettavaa onkin, että joko Marcus Rashford tai Anthony Martial aloittaa hyökkääjänä Bournemouthia vastaan. Zlatan Ibrahimovichin todellinen pelikunto on edelleen iso mysteeri, joten miestä tuskin nähdään vieläkään avauksessa.

Myös armenialaispelaaja Henrikh Mkhitaryanin tilanne on tällä hetkellä suurennuslasin alla. Alkukaudella vahvassa vireessä ollut, mutta sittemmin hyytynyt keskikenttäpelaaja on ollut Unitedin kokoonpanossa vain kertaalleen viimeisestä seitsemästä ottelusta. Mkhitaryanin välit Jose Mourinhon kanssa ovat tiettävästi tulehtuneet niin pahoiksi, että armenialainen on halukas siirtymään muualle. Uskoo ken tahtoo, mutta eipä olisi ensimmäinen pelaaja joka on ottanut yhteen Mourinhon kanssa.

Unitedilta varmasti sivussa ottelusta on myös Michael Carrick, Eric Bailly ja Paul Pogba. Myös Marouane Fellainin pelaaminen on erittäin epätodennäköistä, joten Ander Herreran ja etenkin Nemanja Maticin kuormitus keskikentällä sen kuin vain lisääntyy.

Bournemouthin poissaolotilanne on parempi, sillä sivussa ovat vain Tyrone Mings ja Bradley Smith.

Mikäli Bournemouth mielii ottelusta pisteitä saada, vaatii se joukkueelta nappisuoritusta ja Eddie Howelta erinomaista pelitaktiikkaa. Pelkällä bussin parkkeeraamisella ei toista kertaa peräkkäin Old Traffordilta pistettä irtoa.

Manchester United-Bournemouth keskiviikkona kello 22.00.

Asmir Begovicilla on edessään hikinen iltapuhde Old Traffordilla. Kuva: alloverpress.fi