Advertisement

Bournemouthin Adam Smith sai keltaisen kortin sukeltamisesta – Erotuomari myönsi tehneensä virheen

Bournemouth kohtasi Valioliigassa sunnuntaina kotonaan Southamptonin. Itse ottelu päättyi pistejakoon 1-1. Ottelussa nähtiin 32. minuutilla tilanne, jossa kotijoukkueen Adam Smith kaatui kentän pintaan Sofiane Boufalin rangaistusalueella tekemän rikkeen seurauksena. Tilanne oli tuolloin vielä 0-0 ja ottelun erotuomarina toiminut Jon Moss antoi Smithille keltaisen kortin sukeltamisesta. Keltainen oli Smithille viides, joka tarkoittaa pelaajalle automaattista yhden ottelun pelikieltoa.

”Tuomarin antama keltainen kortti ei auta joukkueemme tilannetta, sillä se oli minun viides keltainen korttini. Keskustelimme asiasta ottelun jälkeen, tuomari pyysi anteeksi ja sanoi sen olleen rangaistuspotkun arvoinen rike.” Smith kertoi.

”Minua ei haittaa, että hän myönsi virheensä. Fakta kuitenkin on, ettei hän saa korttia peruttua ja joudun pelikiellon takia olemaan sivussa seuraavasta ottelusta.”

Bournemouthin manageri Eddie Howe on tuomarin ratkaisusta myös ymmällään.

”En todellakaan tiedä mitä tuomari näki tilanteessa, mutta jalkapallo on välillä tällaista.” Howe kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Tuomarit ovat tehneet tällä kaudella virheitä kohtalaisen paljon. Niitä on tullut sekä annettujen rangaistuspotkujen että antamatta jääneiden rangaistuspotkujen muodossa. Se on täysin normaalia niin kauan kunnes videotekniikka tulee osaksi jalkapalloa. Virheiden myöntäminen sen sijaan ei ole kovin tavanomaista. Tässä mielessä Moss ansaitsee osakseen kiitosta, että pystyi myöntämään tehneensä virheen.