Advertisement

Burnley-pelaajalle ensimmäinen maajoukkuekutsu 28-vuotiaana

Burnleyn keskikenttäpelaaja Jack Cork on saanut ensimmäistä kertaa kutsun Englannin miesten maajoukkueeseen. Chelsea-kasvatti Cork siirtyi viime kesänä Burnleyyn Swanseasta n. 10 miljoonan punnan siirtosummalla, ja on pelannut toistaiseksi jokaisen minuutin pohjoisenglantilaisten hienosti menneellä valioliigakaudella. Clarets löytyy tällä hetkellä Valioliigan sijalta 7, tasapisteissä kuudennen Arsenalin ja viidennen Liverpoolin kanssa.

Englannin kokoonpano on kärsinyt useista loukkaantumisista: Tottenhamin Dele Alli ja Harry Kane sekä Manchester Cityn Raheem Sterling ja Liverpoolin Jordan Henderson lukeutuvat niihin maajoukkueen luottopelaajiin, jotka viettävät Englannin tulevat ystävyysottelut Saksaa ja Brasiliaa vastaan sairastuvan puolella.

Pelaajien loukkaantuminen on toki ikävää, mutta kääntöpuolena se tarjoaa Englannin manageri Gareth Southgatelle mahdollisuuden antaa uusille kasvoille ja erityisesti nuorille pelaajille näyttöpaikkoja ennen ensi kesänä pelattavia Venäjän MM-kisoja. Corkin lisäksi ensimmäisen maajoukkuekutsunsa saivatkin myös Chelsean sopimuspelaajat Tammy Abraham (lainalla Swanseassa) ja Ruben Loftus-Cheek (lainalla Crystal Palacessa), sekä Liverpoolin Joe Gomez.

28-vuotiaana Cork on maajoukkueen ensikertalaiseksi melko vanha. Keskikenttämies pelasi kaikissa Englannin nuorisomaajoukkueissa 16-vuotiaasta aina 21-vuotiaaksi, mutta näyttöpaikkaa miesten puolella ei ennen nyt tullutta kutsua tullut. Cork edusti Iso-Britanniaa Lontoon olympialaisissa vuonna 2012, mutta Englannin kolmen leijonan paitaa hän ei ole aikuisten puolella vielä päälleen pukenut.

Corkin maajoukkuekutsu osoittaa, että hyvillä suorituksilla voi yllättävillekin nimille aueta näyttöpaikka Englannin maajoukkueeseen. Gareth Southgate haluaa varmasti valita lopullisen joukkueensa MM-kisoihin mahdollissimman laajasta pelaajaryhmästä ja niin, että mahdollisimman moni englantilaispelaaja olisi näyttänyt miten pärjää kansainvälisissä peleissä.

Se, että Englannin tulevat harjoitusottelut ovat juuri Saksaa ja Brasiliaa vastaan, jotka ovat tällä hetkellä ehkä ne kaksi kuuminta maajoukkuetta ja ehdottomia mestarikandidaatteja Venäjällä, tarkoittaa että Corkin kaltaiset uudet kasvot pääsevät maajoukkueessa näyttämään kyntensä kovimpia mahdollisia vastustajia vastaan. Mikäli Cork pelaisi loistopelin jompaakumpaa tai molempia Englannin tulevia vastustajia vastaan, nousisivat miehen osakkeet varmasti kohisten Southgaten silmissä.