Advertisement

Burnleyn maalivahti pelikunnossa viiden kuukauden tauon jälkeen

Burnley pelasi tänään suljettujen ovien takana harjoitusottelun kahta sarjatasoa alempana pelaavaa Blackpoolia vastaan. Ottelu päättyi 1-1 ja Burnleyn maalin teki testipelaaja, joka jäi Burnleyn verkkosivujen otteluraportissa nimeämättä.

Huomattavasti tärkeämpi asia seuran kannalta oli kuitenkin se, että kapteeni ja ykkösmaalivahti Tom Heaton pelasi tuossa ottelussa täydet 90 minuuttia. Heaton loukkasi olkapäänsä kauden neljännessä Valioliiga-ottelussa Crystal Palacea vastaan syyskuun alkupuoliskolla ja on ollut yli viisi kuukautta sivussa pelikentiltä. Nyt paluu kilpailullisiinkin otteluihin lienee lähellä.

Burnleyn maalivahtitilanne ei kuitenkaan ole ollut katastrofaalinen ilman Heatoniakaan. Hänen loukkaantumisensa jälkeen Nick Pope hyppäsi tolppien väliin ja on pelannut sen jälkeen kaikki ottelut varsin mukiinmenevästi. Valioliigassa hänen tililleen on kertynyt peräti 10 nollapeliä. Osa kunniasta kuuluu luonnollisesti myös Burnleyn uhrautuvalle puolustukselle, joka on blokannut enemmän laukauksia kuin yksikään toinen puolustus.

25-vuotias Pope saattaa hyvinkin olla Burnleyn tulevaisuuden maalivahti, mutta luultavasti kapteeninnauhaa kantava 31-vuotias Heaton palaa kuitenkin ennen pitkää tolppien väliin. Heaton on pelannut Burnleyssä vuodesta 2013 asti ja aiemmilla kausilla hän oli aina kunnossa ollessaan ykkösmaalivahti.

Maajoukkuepaikan ensi kesän MM-kisoissa Englannin joukkueessa tämä pitkä loukkaantuminen saattoi kuitenkin viedä Heatonilta. Hän oli osa Englannin joukkuetta EM-kisoissa 2016 ja on pelannut kolme maaottelua. Englannilla on kuitenkin ehdolla myös useita Jordan Pickfordin, Jack Butlandin ja Fraser Forsterin kaltaisia nuorempia, läpi kauden pelanneita maalivahteja. Joe Hart lienee yksi kolmesta Venäjälle lähtevästä maalivahdista, vaikka seurajoukkueessa näyttääkin menettäneen pelipaikkansa.