Advertisement

Cech ei usko pelaavansa liigacupin finaalissa

Viikonloppuna pelataan taas Valioliigaa kaikkien paitsi kahden joukkueen voimin. Arsenal ja Manchester City pelaavat oman ottelunsa vasta torstaina, sillä sunnuntaina ne kohtaavat toisensa Englannin liigacupin finaalissa Lontoon Wembleyllä.

Liigacupia on perinteisesti pidetty vähemmän arvostettuna kilpailuna kuin FA Cupia. Monille Valioliiga-seuroille se on hyvä tilaisuus peluuttaa nuoria sekä vähemmän pelanneita pelaajia ja antaa samalla odotettua huilia avauskokoonpanon pelaajille.

Finaali voi usein olla kuitenkin eri asia. Etenkin Arsenalin kannalta se on ensimmäinen ja paras mahdollisuus voittaa tällä kaudella edes joku pokaali. Silti Arsenalin ykkösmaalivahti Petr Cech ei usko pelaavansa sunnuntaisessa finaalissa. Kolumbialainen David Ospina on ollut Arsenalin valinta maalin suulle liigacupin otteluissa. Ainoastaan neljännen kierroksen ottelu Norwichia vastaan jäi häneltä loukkaantumisen vuoksi väliin. Siinä Arsenalin veräjää vartioi nuori Matt Macey.

”On ollut alusta asti selvää, että jako menee näin. Olen paikalla tukemassa joukkuetta mutta en usko pelaavani”, Cech kommentoi Sky Sportsin mukaan. ”On aina hankalaa katsella mikä tahansa peli penkiltä tai jopa katsomosta jos ei mahdu kokoonpanoon. Pelaajana sitä haluaa aina pelata. Mutta tietysti tässä ammattilaisseurassa on 25 huippupelaajaa ja manageri tekee valintansa ottelukohtaisesti ja ne täytyy hyväksyä.”

Cech on voittanut Englannin liigacupin kolmesti urallaan Chelsean paidassa. Ospinalle puolestaan kyseessä olisi ensimmäinen palkinto laatuaan.