Advertisement

Cenk Tosun uskoo olevansa Evertonin uusi Lukaku

Everton hankki Huuhkajien kannattajille erittäin tutun turkkilaisen Cenk Tosunin tammikuun siirtoikkunan alkupäivinä. Everton on kärsinyt maalinteko-ongelmista sen jälkeen, kun se menetti tähtihyökkääjänsä Romelu Lukakun kesällä Manchester Unitediin. Everton ei missään vaiheessa onnistunut hankkimaan Lukakulle korvaajaa, mutta Cenk on vakuuttunut Tosunin olevan tuo puuttuva linkki joukkueessa.

”Lukaku pelasi täällä erittäin hyvin. Pyrin itse tekemään niin paljon maaleja kuin vain mahdollista. Ja voin tehdä niitä paljon”, Cenk kertoi.

”Tämä ei laita niskaani kovinkaan paljon paineita. Se on minulle suuri kunnia. Haluan tulla suureksi roolimalliksi toisille turkkilaisille pelaajille. Pidän tätä sarjaa maailman parhaana. Täällä pelataan nopeaa ja fyysistä peliä, jossa pallo liikkuu kokoajan. Luonteeni pelaajana sopii hyvin tämän tyyppiseen jalkapalloon.”

Everton on tällä hetkellä Valioliigassa sijalla yhdeksän, joka on huomattavasti alempana, missä joukkue ennen kauden alkua toivoi olevan. Toisaalta se on noussut putoamistaistelusta takaisin mukaan taistelemaan europaikoista, jotka ovat sille kauden päätteeksi hyvin mahdollisia.

Cenk kertoo idolikseen argentiinalaisen maalinsylkijän Gabriel Batistutan. Hän uskoo itsestään löytyvän samanlaisia ominaisuuksia, joiden avulla hän aikoo auttaa Evertonia sarjasijoitusten kohottamisessa.