Advertisement

Chelsea ei Conten pitkän tähtäimen suunnitelmissa

Manageri Antonio Conten aikakausi Chelseassa on toistaiseksi ollut kiistaton menestys. Viime kausi oli Conten ensimmäinen ja se päättyi mestaruuteen. Chelsea voitti Valioliigassa parhaimmillaan 13 ottelua putkeen, mikä on seuran oma ennätys ja tasoissa Valioliigan yhdellä kaudella peräkkäisten voittojen ennätyksestä yhdessä kauden 2001-02 Arsenalin kanssa. Chelsealla oli kauden päätteeksi 30 voittoa Valioliigassa, yhden kauden ennätys sekin.

Ensi talvena Conten ja Chelsean allekirjoittama kolmen kauden mittainen sopimus on puolessa välissä. Jos samanlainen meno jatkuu tai Mestarien liigasta tulee menestystä, Conte saa varmasti jatkaa sopimuksensa loppuun. Sen jälkeen mies saattaa hyvinkin itse jo katsella muualle. Italian radiossa esitettävälle Radio Anch’io Sport -ohjelmalle antamassaan haastattelussa Conte kertoi ikävöivänsä Italiaa ja palaavansa kotimaahansa ennen pitkää.

”Ikävöin Italiaa, siitä ei ole epäilystäkään. Mielessäni ei ole pysyä ulkomailla pitkään. Italia on minun maani. Minä aion palata, en vielä tiedä koska mutta se on tähtäimeni”, Conte selitti.

Italiassa Conte on valmentanut mm. Juventusta kolme kautta, joista jokainen päättyi mestaruusjuhliin. Sen jälkeen hän siirtyi Italian maajoukkueen valmentajaksi. Kahden vuoden projekti päättyi vuoden takaisiin EM-kisoihin, joiden jatkopeleissä Italia ensin tiputti yhden mestarisuosikin Espanjan, ennen kuin taipui toiselle samanlaiselle Saksalle puolivälierissä rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Contelta tiedusteltiin haastattelussa myös halua valmentaa Italian ja Englannin lisäksi muualla, kuten Kiinassa tai Saksassa.

”Kiinassa? Ei missään nimessä. Bundesliigassa? On aina hankalaa ennustaa tulevaisuutta. Sanotaan vain, että valmentaja on väliaikainen työntekijä”, Conte vastasi. ”Se riippuu tuloksista. Mutta minulla on halu omalta osaltani tehdä parhaani, saattaa yksi projekti päätökseen ja löytää oikea uusi jatkettavaksi. Ikävöin Italiaa, se on fakta. Silti tämä kokemus auttaa minua hyvin paljon. Haluaisin myös vaihtaa roolia, tulla ehkä urheilutoimenjohtajaksi tulevaisuudessa.”

Näiden kommenttien perusteella vaikuttaa selvältä, että Conte ei tule ainakaan Arsene Wengerin kaltaista pitkää uraa Englannissa tekemään. Yhtä selvää on miehen toimia kentän laidalla seuratessa, että työnsä hän hoitaa kuitenkin loppuun suurella intohimolla.