Advertisement

Chelsea-legenda ylistää Jose Mourinhoa – ”Paras manageri jonka alaisuudessa olen pelannut”

Lontoolaisseura Chelsean pitkäaikainen kapteeni John Terry kehuu Jose Mourinhoa, jonka alaisuudessa englantilaistoppari pelasi Chelseassa vuosina 2004-2007 ja 2013-2015.

Terry sanoi Mourinhon olevan ”paras manageri jonka alaisuudessa hän on pelannut”. Puolustajan mukaan hän muutti kaiken Chelseassa.

”Hän tuli paikalle ensimmäisenä, aamukahdeksalta. Hän oli se, joka asetteli kartiot kentälle. Kun pelaajat saapuivat harjoituksiin, hän oli jo siellä organisoimassa harjoitusta, vaikka olisi satanut kaatamalla, Terry kertoi Sky Sportsin lähetyksessä.

”Hän hankki kolme nuorta poikaa pallopojiksi. Joka kerta kun pallo meni ulos kentältä, saimme pallon välittömästi takaisin. Ja jos tuli huono syöttö yhdeltä hänen valmennustiiminsä jäseneltä, hän keskeytti harjoituksen ja alkoi raivota tiimiläiselleen.

”Se oli aika noloa heidän kannaltaan, mutta hänen vaatimustasonsa oli niin korkea. Hän kohdisti vaatimuksensa kaikkiin pelaajiin, henkilökuntaan, lääketieteelliseen osastoon, kaikkiin koko seurassa. Hän oli mukana kaikessa. Hänen intensiteettinsä ja yksityiskohtien huomioimisensa oli uskomatonta.

”Hän muutti 100-prosenttisesti tavan, jolla jalkapalloa ajattelin. Hänen ensimmäisten harjoitustensa jälkeen jätkät tulivat pois kentältä ja ajattelimme: ”Vau, se oli kunnon harjoitus”.

”Kyse oli pre-seasonista, ja ensimmäisenä hän sanoi että otetaan pallot esiin. Meille oli ennenkuulumatonta ottaa pallot esiin pre-seasonin ensimmäisissä harjoituksissa.

Terry kertoi Mourinhon verranneen myös jalkapalloa musiikkiin ja todenneen, etteivät pianistitkaan juokse ympäriinsä instrumenttinsa kanssa.

”Mutta me luultavasti liikuimme pidemmän matkan pallon kanssa kuin olisimme liikkuneet ilman sitä! Hän sai meidät puolelleen psykologisesti.

”Hän oli samanlainen myös toisen pestinsä aikana. Intensiteetti ja presenssi, sen tunsi. Jos joku pelleili lämmittelyssä tai potki palloa hänen puhuessaan, hän sanoi: ”Kun minä puhun, pallo pysyy paikallaan ja te kuuntelette minua”. Hän oli pomo.

Nykyisin 37-vuotias Chelsea-legenda John Terry edustaa Mestaruussarjassa pelaavaa Aston Villaa. Jose Mourinho puolestaan manageroi Chelsean kilpailijaa Manchester Unitedia.