Advertisement

Chelsea-pelaaja kieltäytyi maajoukkuekutsusta

Englannin maajoukkueen kokoonpano marraskuun harjoitusotteluihin Saksaa ja Brasiliaa vastaan on elänyt vahvasti viime päivien aikana. Peräti seitsemän maajoukkueeseen valittua pelaajaa on joutunut jäämään sivuun loukkaantumisten takia, viimeisimpänä sormensa harjoituksissa murtanut maalivahti Jack Butland.

Yksi pelaaja, jota ei myöskään nähdä näissä otteluissa, on Chelsean keskikenttäpelaaja Danny Drinkwater. Englannin päävalmentaja Gareth Southgate oli kutsunut Drinkwaterin mukaan, mutta tämä kieltäytyi kunniasta vedoten siihen, ettei ole tarpeeksi hyvässä pelikunnossa maajoukkuetta varten.

Tuo selitys on varsin ymmärrettävä, sillä Drinkwater on viimeksi pelannut täydet 90 minuuttia huhtikuussa Leicesterin paidassa. Kesällä Chelseaan siirtynyt Drinkwater on kärsinyt alkukauden reisi- ja pohjevammoista ja on vasta hiljattain tehnyt paluuta pelaavaan kokoonpanoon. Hän on pelannut neljässä Chelsean viimeisimmässä ottelussa, ollen kerran avauksessa ja tullen kolmesti vaihdosta sisään.

Kysyttäessä mahtuuko Drinkwater seuraavalla maaottelutauolla mukaan joukkueeseen, Southgate ei lähtenyt ottamaan asiaan kantaa.

”Minulla ei ole aavistustakaan. En voi spekuloida sillä ketä kutsun mukaan maaliskuussa. En tiedä yhtään kuinka hän voi tai mikä hänen fyysinen kuntonsa on”, Southgate kommentoi Sky Sportsin mukaan. ”Olisin ajatellut niin, mutta meillä saattaa olla muita pelaajia takaisin silloin. Halusin selvittää missä kunnossa hän ajatteli itse olevansa. Hän on tietysti pelannut Chelsean avauskokoonpanossa vain 70 minuuttia ja tunsi, ettei ole vielä vaadittavalla tasolla.”

”Fyysiset vaatimukset tällä tasolla ovat nyt uskomattoman korkeat, pelaajan täytyy tuntea olevansa fyysisesti huippukunnossa. Käymme samaa keskustelua pelaajien kanssa jatkuvasti. Jos Dannysta tuntui, ettei hän ollut valmiina, pystyn ymmärtämään sen koska hän on pelannut niin vähän.”