Advertisement

Chelsean lainapelaaja kerää kehuja – ”hänestä tulee yksi maailman parhaista”

Kurt Zouma on ollut yksi Valioliigan parhaista toppareista alkukaudella. Zouma, jonka pelaajaoikeudet kuuluvat Chelsealle, pelaa tämän kauden lainalla Stoken joukkueessa. Ranskalaistoppari on kerännyt kehuja myös seuran kapteenilta Ryan Shawcrossilta, joka uskoo, että hänen joukkuekaverinsa on tällä hetkellä Valioliigan kahden parhaan topparin joukossa.

Zouma on pelannut Stoken alakerrassa tällä kaudella täydet minuutit, lukuunottamatta Chelsea peliä, jossa lainapelaaja ei ollut pelikelpoinen.

Shawcross kuvaili joukkuekaveri Zoumaa seuraavanlaisesti.

– Hän on nopea, hän pystyy ponnistamaan todella korkealle, hän osaa syöttää palloa, hän osaa laukoa, eikä häntä voiteta yksi vastaan yksi -tilanteissa. Hän on paras puolustaja, Shawcross kehuu.

– Mielestäni hän ja Tottenhamin Toby Alderweireld ovat tällä hetkellä Valioliigan kaksi parasta topparia.

Shawcross myöntää yllättyneensä siitä, että Chelsea suostui lainaamaan 23-vuotiaan ranskalaistopparin Stokeen.

– En yllättynyt siitä, että saimme hänet, koska meillä on tietysti hyvät välit Chelsean kanssa. Olin kuitenkin yllättynyt siitä, että he päästivät hänet lähtemään, koska heidän alkunsa ei ole ollut paras mahdollinen. Uskon todella, että hänestä tulee yksi maailman parhaista toppareista.

– Mielestäni Zouma on suoriutunut loistavasti. Hän on aiemmin pelannut paljon pelejä, ja hänelle oli suuri testi tulla tänne. Hän on kokenut asioita, joita hän ei todennäköisesti olisi kokenut Chelseassa (suuri numeroisia tappioita). En usko, että vastustaja tekee koskaan seitsemää maalia Chelsean verkkoon (City-Stoke 7-2), joten se on vaikeata, mutta se tekee hyvää hänen luonteelleen ja kokemukselleen jalkapalloilijana.