Advertisement

Chelsean vastustajaksi Barcelona – Conten huomio Valioliigassa

Mestarien liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparit arvottiin tänään. Yksi ennakolta kovimmista pareista on Chelsean ja Barcelonan kohtaaminen. Joukkueet ovat toisilleen varsin tuttuja, sillä ne ovat Mestarien liigan pudotuspelikierroksilla joutuneet historian saatossa vastakkain peräti kuudesti. Ainoastaan kahdeksan kertaa nähty Bayern Münchenin ja Real Madridin välinen ottelupari on ollut yleisempi.

Historian valossa Chelsean ja Barcelonan välinen ottelupari on hyvin tasainen. Joukkuet ovat kohdanneet yhteensä 15 kertaa, joista molemmat ovat voittaneet viidesti ja viidesti on päädytty tasapeliin.

Yksi mielenkiintoinen seurattava asia otteluparissa on myös Barcelonan supertähden Lionel Messin onnistuminen maalin edessä. Messi on pelannut Chelseaa vastaan kahdeksan kertaa eikä ole onnistunut kertaakaan maalinteossa. Chelsea onkin yksi vain kahdestatoista seurajoukkueesta, jota vastaan Messi ei ole onnistunut maalia tekemään.

Luonnollisesti myös Chelsean manageri Antonio Contelta kysyttiin tuoreesta vastustajasta hänen lehdistötilaisuudessaan ennen tiistain Valioliiga-ottelua Huddersfieldin vieraana. Conte ei suostunut kuitenkaan vielä asialla spekuloimaan, vaan sanoi kaiken keskittymisen olevan tällä hetkellä Valioliigan neljän parhaan joukkoon sijoittumisessa.

”Prioriteettimme täytyy olla liigassa. Yritämme pysyä korkealla ja taistella Mestarien liigaan oikeuttavista paikoista”, Conte sanoi Sky Sportsin mukaan. ”Tämän täytyy olla prioriteettimme tällä hetkellä. Sitten kun on aika pelata Barcelonaa vastaan, alamme miettiä sitä peliä.”

Chelsea hävisi viikonloppuna yllättäen sarjan häntäpäässä olevalle West Hamille. Se on kuitenkin edelleen Valioliigassa kolmannella sijalla Manchesterin joukkueiden jälkeen.

”Meidän täytyy realistisesti ymmärtää että tämä on hyvin hankala liiga. Meidän täytyy mennä ottelu ottelulta ja antaa aina 120 prosenttia, muuten kauden lopussa on tiedossa ikävä yllätys”, Conte jatkoi. ”En ole iloinen, koska hävisimme viime pelin. Se [Barcelona-peli] on helmikuussa, minä keskityn nykyhetkeen. Tykkään voittamisesta ja kun häviämme, en ole iloinen.”