Advertisement

Conte tyytyväinen ”uuteen” kärkipelaajaansa

Viime kaudella Chelseassa kovia tehoja tehnyt kärkipelaaja Diego Costa ei kuulunut joukkueen managerin Antonio Conten suunnitelmiin. Espanjalaisen tilalle hankittiin toinen espanjalainen Álvaro Morata, joka on ollut erittäin tehokas lontoolaisten kärjessä. Joukkueesta löytyy oikeastaan vain kaksi puhdasta kärkeä tällä hetkellä. Heistä toinen on Morata ja toinen on belgialainen Michy Batshuayi. Belgialainen ei tunnu nauttivan Conten täyttä luottamusta, vaikka onkin pelannut peliminuutteihinsa nähden tehokkaasti.

Conte muutti pelimuodostelmaansa viime kaudesta ja tämän kauden alusta sellaiseksi, jossa joukkueella on kentällä kerrallaan kaksi kärkipelaajaa. Toisen kärjen osalta hän onkin tehnyt jonkinasteisen yllätysratkaisun vähäisten kärkivaihtoehtojen johdosta ja peluuttanut joukkueen mahdollisesti suurinta tähteä, Eden Hazardia Moratan kärkiparina. Conte antaa kehuja belgialaiselle tämän otteistaan uudella pelipaikallaan.

”Kauden alku oli Edenille täynnä ongelmia hänen maajoukkueessa tapahtuneen loukkaantumisen johdosta ja jouduimme aloittamaan kauden ilman häntä.” Conte kertoo.

”Nyt uskon hänen olevan todella hyvässä vireessä ja hän nauttii kärjessä pelaamisesta. Hän pelaa hyvin yhteen Alvaron kanssa ja minusta se on hieno mahdollisuus pelata kahdella hyvin erilaisella muodostelmalla.”

”On tärkeää ettei identiteettimme katoa kummassakaan tapauksessa.”

Hazardia on usein verrattu Real Madridin kirkkaimpaan tähteen Cristiano Ronaldoon. Tässäkin suhteessa Hazardin siirto kärkeen oli vain ajan kysymys. Ronaldo aloitti uransa laiturina Hazardin tavoin, mutta on pelannut jo useamman vuoden puhtaana hyökkääjänä. Myös Hazardin ominaisuudet sopivat tälle pelipaikalle erinomaisesti.