Advertisement

Coutinho tietää, että hänen on parannettava ottelutaan mahtuakseen Brasilian joukkueeseen

Liverpoolin Phillippe Coutinho tietää, että hänen on pelattava paremmin seurajoukkueessa mahtuakseen Brasilian kivikovaan mm-kisaryhmään. Coutinho oli läpi kesän jatkuvasti otsikoissa, sillä Barcelona halusi hänestä paikkaajan seurasta lähteneelle Neymarille. Hankintayritykset kuitenkin epäonnistuivat kerta toisensa jälkeen ja brasilialainen jäi Liverpooliin.

Liverpoolissa kausi ei ole ollut täyttä loistoa, vaikka ajoittain hän onkin esittänyt loistavia otteita. Suoritusten tasaisuus on asia, johon brasilialainen itse toivoo parannusta. Maajoukkueessa avauskokoonpanon paikasta taistelee tiukimmin Chelseassa pelaava Willian.

Brasilia hävisi 18 karsintaottelustaan vain yhden ja joukkue voitti Etelä-Amerikan karsintalohkon. Uruguay sijoittui lohkon toiseksi peräti kymmenen pisteen erolla Brasiliaan. Coutinholta tiedusteltiin Soccer AM:n haastattelussa uskooko hän Brasilialla olevan mahdollisuuksia voittaa maailmanmestaruus kuudennen kerran.

”Kyllä. Meidän täytyy uskoa siihen.” Coutinho vastasi.

”Olemme antaneet Brasilian kannattajille luottamuksen takaisin ja luonnollisesti odotamme innoissamme maailmanmestaruuskilpailuita.”

”Tiedämme kisoihin olevan vielä muutamia kuukausia aikaa, mutta meidän täytyy pelata seuroissamme hyvin päästäksemme kisajoukkueeseen.”

Tehoja kaikissa kilpailuissa pelaamissaan 12 ottelussa Coutinholle on syntynyt viiden maalin ja neljän maalisyötön verran. Tehot eivät ole sinällään huonoja, mutta niiden taakse on verhoutunut jonkinasteinen ailahtelevaisuus. Liverpool on vahvasti menossa Mestarien liigassa jatkoon ja Valioliigassakin se on tällä hetkellä viidentenä. Paljon pelattavaa Liverpoolilla on tällä kaudella edelleen ja mikäli Coutinho sekä seura pystyvät pelaamaan jatkossa tasaisesti hyvin, tilanne on loistava brasilialaiselle myös maajoukkuetta ajatellen.