Advertisement

Cristiano Ronaldolle viides Ballon d’Or – kaksi valioliigapelaajaa Top-10:ssä

Real Madridin Cristiano Ronaldo voitti torstaina France Footballin jakaman viidennen Ballon d’Or -palkinnon, joka annetaan vuosittain maailman parhaalle jalkapalloilijalle.

Kultainen pallo oli Ronaldolle hänen uransa viides. Ronaldo nousi nyt Lionel Messin rinnalle Kultaisten pallojen voitoissa. Messi sijoittui kisassa lopulta toiseksi ja PSG:ssä nykyisin pelaava Neymar kolmanneksi.

Listalla oli myös varsinainen yllätys, kun italialainen konkarivahti Gianluigi Buffon sijoittui äänestyksessä neljänneksi, muita maalivahteja ei kymmenen parhaan joukkoon mahtunut.

Valioliigakin sai kaksi pelaajaa kymmenen joukkoon, kun Chelsean ranskalainen keskikenttämies N’Golo Kante oli äänestyksessä kahdeksas, ja Tottenhamia edustava englantilainen maalipyssy Harry Kane oli kymmenes.

Cristiano Ronaldo oli ymmärrettävästi iloinen saamastaan palkinnosta.

– Olen todella onnellinen ja otettu tästä palkinnosta. Tämä on mahtava hetki minulle. Olen odottanut tätä viidettä Ballon d’Oria pitkään, Ronaldo totesi saatuaan pystin hyppysiinsä.

Ronaldo juhli viime kauden päätteeksi La Ligan ja Mestarien liigan voittoa. Mestarien liigassa Ronaldo tykitti 12 maalia ja La Ligan puolella portugalilaistähti iski 25 maalia.

Ronaldo juhli kesällä 2016 Portugalin kanssa Euroopan mestaruutta. Lisäksi Ronaldo johdatti Portugalin ensi kesän MM-lopputurnaukseen maajoukkueen kapteenina.

TOP-10 kokonaisuudessaan:

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

2. Lionel Messi (FC Barcelona)

3. Neymar (PSG)

4. Gianluigi Buffon (Juventus)

5. Luka Modric (Real Madrid)

6. Sergio Ramos (Real Madrid)

7. Kylian Mbappe (PSG)

8. N’Golo Kante (Chelsea)

9. Robert Lewandowski (Bayern Munchen)

10. Harry Kane (Tottenham)