Advertisement

David Ginola: Tunnen itseni onnekkaaksi ollessani yhä elossa

Toukokuussa 2016 pelatussa hyväntekeväisyysottelussa sydänkohtauksen saanut entinen Valioliiga-pelaaja ja Ranskan maajoukkuetähti David Ginola myöntää olevansa onnekas ollessaan yhä elossa. Valioliigassa Tottenhamia ja Newcastlea edustanut Ginola lyyhistyi yhtäkkiä kesken ottelun ja hänen todettiin olleen kliinisesti kuollut yhdeksän minuutin ajan.

Ginola nielaisi kielensä ja lakkasi hengittämästä. Häntä elvytettiin antamalla tekohengitystä sekä defibrilaattorilla.

Vuonna 2003 kamerunilainen Marc-Vivien Foe kuoli sydänkohtaukseen kesken Confederations Cupin ja Tottenhamissakin pelannut Ugo Ehiogu kuoli harjoituskentälle aiemmin tänä vuonna.

Miettiessään Foen ja Ehiogun kuolemia sekä omaa sydänkohtaustaan Ginola sanoo, ettei urheilullisista elämäntavoista ole välttämättä apua. Sydänkohtaus voi tulla kenelle tahansa, vaikka ihminen olisi kuinka hyvässä kunnossa.

Ginola muistuttaa jalkapallofaneja pitämään itsestään huolta.

”Jos olet 40, 45 tai 50-vuotias, paras neuvo jonka voin sinulle antaa on, että käyt säännöllisesti tutkituttamassa terveytesi. Ihminen tuntee usein itsensä kuolemattomaksi, mutta elämä ei toimi niin” Ginola neuvoo.

”Minulle ei tullut mitään varoituksia. Tunsin oloni todella hyväksi päivällä. Se oli kaunis päivä. Et voi koskaan tietää mitä tapahtuu” Ginola kertoo.

”Kirurgit kertoivat minulle: ’David, tiedätkö mitä? Yhdeksän ihmistä kymmenestä sinun tilanteessasi olleista kuolee. Se on todellinen ihme ja sinun pitää ylistää elämää joka päivä. Jumala antoi sinulle toisen mahdollisuuden elämässä.’” Ginola muistelee lääkärien kertoneen hänelle.

Ginolan hyvä ystävä Frederic Mendy elvytti Ginolaa tämän lyyhistyttyä, kunnes helikopteriambulanssi saapui paikalle ja elvytystä jatkettiin defibrilaattorilla.

Sairaalassa Ginolaa leikattiin kuuden tunnin ajan, jotta tukkeutuneet valtimot saatiin avattua.

Nyt Ginola nauttii elämästä ja haluaa olla rakkaidensa tukena heidän elämässään.

Lähde: Mirror