Advertisement

Dyche ei välitä häneen kohdistuvasta hypestä

Burnley on ollut yksi alkukauden suurimmista yllättäjistä Valioliigassa. Joukkue on tällä hetkellä Valioliigassa sijalla 10 ja sillä on tänään maanantaina käynnissä olevan ottelukierroksen viimeinen ottelu Newcastlea vastaan kotonaan Turf Moorella. Voitolla kotijoukkue nousisi Valioliigassa 16 pisteeseen ja sarjataulukossa sijoitus kohenisi jaetulle kuudennelle sijalle yhdessä Liverpoolin kanssa.

Burnleyn alkukausi on ollut monille suuri yllätys. Varsinkin sen jälkeen, kun se menetti loppukaudeksi tärkeimmän yksittäisen pelaajansa, maalivahtina sekä joukkueen kapteenina toimivan Tom Heatonin. Burnley on kunnostautunut alkukaudesta etenkin vierasotteluissa sarjan suuria joukkueita vastaan. Burnleyn managerina toimivan Sean Dychen aikaansaannokset joukkueessa puhuvat puolestaan ja häntä ollaankin viemässä kovaa vauhtia suurempien seurojen manageriksi.

Evertonin annettua potkut managerilleen Ronald Koemaille, on Dyche noussut nopeasti suurimmaksi kandidaatiksi Evertonin uudeksi manageriksi. Dyche itse on kertonut olevansa hyvin otettu saamastaan huomiosta, mutta vakuuttanut keskittyvänsä vain tehtäviinsä Burnleyssä.

Dyche kertoo myös, ettei välitä häneen kohdistuvasta hypestä.

”Se on kuin Yin ja Yang. Saat kunniaa kun voitat, mutta kolme tappiota ja manageri teurastetaan” Dyche pohtii Sky Sportsille.

”Monilla managereilla on käynnissä huono jakso. Se ei tee heistä huonoja managereita. He vain ovat vaikean jakson keskellä.”

”Niin voi tapahtua kenelle tahansa ja tuosta syystä en lue mitä mediassa on kirjoitettu. Tiedän mitä olen sanonut, joten en tarkista niitä jälkikäteen.” Dyche jatkaa.

Dyche kuitenkin tiedostaa häneen tällä hetkellä kohdistuvan huomion.

”Viime aikoina minusta on sanottu hienoja asioita ja minua on yhdistetty hienoihin seuroihin. Fakta on kuitenkin se, että olen täällä ja työskentelen lujasti Burnleyn eteen,” englantilainen toteaa.

Dyche oli aiemmin yhdistetty myös Leicesterin manageriksi, mutta tuosta tehtävästä Dyche ei omien sanojensa mukaan ollut kiinnostunut. Nähtäväksi jää, olisiko Everton sellainen seura, jonka valmentamisesta Dyche ei kieltäytyisi, mikäli mahdollisuus osuu kohdalle. Burnlyssä työ on ollut joka tapauksessa uskomatonta.