Advertisement

Ed Woodward uskoo Amazonin ja Facebookin tekevän tarjouksen Valioliigan TV-Oikeuksista

Valioliigan TV-oikeudet saattavat tulevaisuudessa hyvinkin päättyä Amazonin tai Facebookin kaltaisten yritysten haltuun. Ainakin mikäli Manchester Unitedin toimitusjohtaja Ed Woodwardia on uskominen. Hän on vakuuttunut, että kyseiset yritykset tulevat ehdottomasti tekemään Valioliigan TV-oikeuksista tarjouksen tulevaisuudessa.

Valioliigan oikeudet ovat vuodesta 1992 lähtien kuuluneet Sky Sportsille. BT Sports tuli markkinoille mukaan muutama vuosi sitten ja omistaa Mestarien liigan sekä Eurooppa-liigan oikeudet. Sillä on myös pieni osa Valioliigan oikeuksista. Nykyinen sopimus on voimassa vuoteen 2019 saakka ja sen on arvoitu olevan jopa 5,1 miljardin punnan arvoinen. Huimaa arvoa nostaa se, että Valioliigaa pidetään yleisesti maailman kovimpana jalkapallosarjana, jonka katsojamäärät kasvata vuosi vuodelta entisestään.

”Ehdottomasti. Luulen heidän tulevan markkinoille” – Ed Woodward

Kuluttajien tavat katsoa otteluita ovat kuitenkin muutostilassa. Otteluiden näyttäminen suoratoistopalveluiden kautta on räjähdysmäisessä nousussa. Englannin jalkapalloliiga on antanut seuroille luvan näyttää osan sarjojensa otteluista iFollow-alustan kautta.

Amazon on vastaavasti aloittanut NFL otteluiden live-striimauksen maailmanlaajuisesti Yhdysvaltojen ulkopuolelle. Woodward uskoo tämän saavuttavan tulevaisuudessa myös Valioliigan.

”Ehdottomasti. Luulen heidän (Amazon ja Facebook) tulevan markkinoille” Woodward kertoo.

Woodward kertoo Valioliiga-otteluiden, kuten myös Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan otteluiden kysynnän tällaiselle palvelulle olevan suurta. Toistaiseksi Euroopassa ei ole selkeää yhteistä palvelua, jonka kautta tämä on mahdollista. Tässä hän uskoo Amazonin, Facebookin tai muun vastaavan yrityksen yrittävän markkinoille.

”Tulemme näkemään näiden yritysten kiinnostuksen kasvavan. Ja fanien lähestyminen digitaalisesti tulee olemaan myös hyvin tärkeää tulevaisuudessa” Woodward jatkaa.

Taistelu TV-oikeuksista tulee tulevaisuudessa kasvamaan ja fanien vaatimukset ja katsomistottumusten muuttuminen tulee varmasti myös vaikuttamaan siihen, kenelle oikeudet jatkossa myydään. Esimerkiksi Suomessa tällä hetkellä Valioliigaa näyttävät Viasat sekä suoratoistopalvelu Viaplay. Näin Suomen markkinoilla on jo jonkin aikaa ollut kysyntää digitaalisen palvelun katsomiseen ja tuo kysyntä on rajussa kasvussa  niin maailmanlaajuisesti kuin Suomessa.