Advertisement

Englanti maalittomaan tasapeliin myös Brasilian kanssa

Englanti laittoi Brasiliaa vastaan kentälle jälleen suhteellisen kokemattoman ryhmän, kuten se teki myös Saksaa vastaan viime perjantaina. Maalin suulle palasi kuitenkin West Hamissa tällä kaudella lainalla pelaava Joe Hart. Brasilian ryhmä sen sijaan pelasi käytännössä parhaalla käytössä olevalla miehistöllään Neymar Jr:n johdolla.

Ensimmäinen puoliaika oli luvalla sanoen todella surkeaa pelaamista molemmilta joukkueilta. Brasilia hallitsi puoliaikaa hieman, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut luomaan kovinkaan hyviä maalintekopaikkoja. Englannin ainoa puolittainen paikka oli Marcus Rashfordin noin 25 metristä tullut laukaus, joka suuntautui päin AS Romassa pelaavaa maalivahtia Ramses Beckeriä. Englanti joutui tekemään ensimmäisellä puoliajalla vaihdon, kun Saksaa vastaan loistavasti pelannut Ruben Loftus-Cheek loukkaantui ottelussa. Hänen tilalleen vaihdettiin Jesse Lingard.

Myöskään toinen puoliaika ei kovin kummoista jalkapalloviihdettä tarjonnut, joskin puoliaika lähti käyntiin kohtalaisen lupaavasti. Philippe Coutinholla oli loistava mahdollisuus viedä Brasilia 47. minuutin kohdalla johtoon, mutta Hart torjui tilanteessa loistavasti.

76. minuutilla tuli Brasilian toinen hyvä maalintekotilanne, kun vaihdosta kentälle tullut Fernandinho laukoi pallon hyvän kuljetuksen päätteeksi tolppaan. Kolmas hyvä Brasilian tilanne tuli yhdeksän minuuttia edellisestä. Paulinho laukoi suhteellisen pienestä kulmasta tulisesti, mutta Hart oli tälläkin kertaa laukauksen edessä.

Englannin paras maalintekopaikka toisella puoliajalla siunaantui niin ikään vaihdosta tulleelle Dominic Solankelle, jonka haltuunotto Ashley Youngin loistavaan keskitykseen oli kuitenkin tälle tasolle aivan liian heikko.

Ottelu antaa Englannin managerille Gareth Southgatelle varmasti paljon mietittävää. Siinä missä Saksaa vastaan joukkue pelasi hyvin, muttei onnistunut maalinteossa, tällä kertaa se myös pelasi heikosti. Tähtihyökkääjän Harry Kanen tilalla myös tässä ottelussa pelannutta Jamie Vardyä ei ottelussa juuri edes näkynyt. Ottelun näkyvin hahmo hyökkäyspelin osalta oli nuori Rashford, joka ei yksin onnistunut aiheuttamaan todellista uhkaa Brasilian tasoiselle joukkueelle.