Advertisement

Englantilaisjoukkueet tekemässä historiaa Mestarien liigassa!

Englannin Valioliigan joukkueet ovat menestyneet tämän kauden Mestarien liigassa hyvin. Englannilla on ensimmäistä kertaa kilpailussa mukana viisi joukkuetta. Chelsea, Tottenham, Manchester City ja Liverpool pääsivät kilpailuun viime kauden liigasijoitusten perusteella. Manchester United puolestaan voitti Eurooppa-liigan, jonka myötä joukkue selviytyi tämän kauden Mestarien liigaan.

Manchester Cityn jatkopaikka sai sinettinsä jo neljän ottelukierroksen jälkeen. Manchesterilaiset ovat pelanneet kauden vakuuttavasti niin kotimaan kentillä, kuin myös eurokentillä. City jatkaa pudotuspeleihin lohkovoittajana.

Tottenham puolestaan venyi varsinaiseen urotekoon, sillä joukkue varmisti jatkopaikkansa omasta kuolemanlohkostaan Cityn tavoin jo neljän pelikierroksen jälkeen. Spursilta tuskin moni odotti edes jatkoonpääsyä, mutta joukkue on osoittanut vahvuutensa ja marssii lohkovoittajana kohti pudotuspelejä.

Chelsea varmisti jatkopaikkansa keskiviikko-iltana, kukistaen Azerbaidzanissa Qarabagin selvin 4-0 -lukemin.

Kaksi muuta englantilaisjoukkuetta, Manchester United ja Liverpool, sössivät viime hetkillä omat jatkopaikkansa sekä lohkovoittonsa, ja kummallekkin jäi pelattavaa viimeiselle kierrokselle.

Liverpoolille riittää piste viimeisen kierroksen kotiottelusta Spartak Moskovaa vastaan, eikä tappiokaan tiputa liverpoolilaisseuraa ulos jatkopeleistä, mikäli Maribor nappaa yhdenkin pisteen kotiottelusta Sevillaa vastaan.

Manchester Unitedin paikka 16 parhaan joukossa on lähes pomminvarma. Unitedin tulisi hävitä vähintään viidellä maalilla kotiottelunsa CSKA Moskovaa vastaan, jotta joukkue karsiutuisi jatkopeleistä. Sekään ei välttämättä vielä riittäisi pudottamaan manchesterilaisia, sillä samaan aikaan Baselin olisi voitettava Portugalissa Benfica.

Jos Liverpool ja Manchester United selvittävät tiensä jatkoon Manchester Cityn, Tottenhamin ja Chelsean seuraksi, kaikki viisi englantilaisjoukkuetta olisi 16 parhaan joukossa. Se olisi ensimmäinen kerta kilpailun historiassa, kun viisi joukkuetta samasta maasta pääsee 16 parhaan joukkoon.

Espanjasta on ollut kerran aiemmin viisi joukkuetta lohkovaiheessa (kaudella 2015-2016), mutta kaikki eivät päässeet tuolloin pudotuspeleihin.

Mestarien liigan lohkovaiheen viimeinen pelikierros pelataan 5-6.päivä joulukuuta.