Advertisement

Entinen Palace-luotsi vahvoilla Pulisin seuraajaksi

Valioliigaseura West Bromwich Albion antoi eilen potkut managerilleen Tony Pulisille. West Bromin surkeiden viimeaikaisten otteiden myötä, jotka kruunasi viime lauantainen 0-4 -kotitappio Chelsealle, Pulisin potkut eivät tulleet yllätyksenä.

West Brom nimitti Pulisin korvaajaksi entisen apulaisvalmentajan Gary Megsonin. Nimitys kuitenkin tehtiin ”toistaiseksi”, mikä antaisi ymmärtää, että Albion hakee seuraavaksi managerikseen jotain tunnetumpaa ja kokeneempaa nimeä.

Huhut Pulisin todellisesta korvaajasta alkoivatkin kiertää brittimediassa välittömästi 59-vuotiaan walesiläisen potkujen jälkeen. Birmingham Mailin tietojen mukaan ainakin entinen Crystal Palace ja Newcastle United -manageri Alan Pardew olisi kiinnostunut tehtävästä. 56-vuotias englantilainen on ollut työttömänä saatuaan potkut juuri Palacen peräsimestä joulukuussa 2016. Pardewn osakkeita West Bromin sisällä nostanee se, että hän on työskentellyt yhdessä Albionin teknisen johtajan Nick Hammondin kanssa Readingissä.

Muita huhupuheissa Baggiesin managerinpestiin yhdistettyjä nimiä ovat hiljattain Evertonista kenkää saanut Ronald Koeman, viimeksi Palacessä valmentanut Sam Allardyce ja entinen Leicester City -manageri Nigel Pearson. Kaikki ovat kokeneita ja tunnettuja nimiä brittijalkapallon seuraajille.

West Bromin tilanne on huono: joukkue on vain pisteen putoamisviivan yläpuolella. Seura halunneekin managerikseen jonkun ns. varman nakin, jonka voisi luottaa pitävän Albionin ylhäällä liigassa. Lieneekin epätodennäköistä, että Gary Megson jatkaisi virkaatekevänä managerina kovinkaan pitkään. ”Varmin nakki” huhuissa liikkuvista nimistä on Sam Allardyce. ”Big Sam” tunnetaan periksiantamattomasta pelityylistään ja siitä, että hänen joukkueensa kyllä tavalla tai toisella raapivat ne vaadittavat pisteet säilyäkseen liigassa. Kolikon kääntöpuolena on se, ettei Allardycen peluuttama jalkapallo myöskään ole kovin viihdyttävää. Pulisin erottamista edesauttoi se, että West Bromin kannattajat kyllästyivät walesiläisen myöskin melko tylsään ja riskittömään puolustuspalloon.

Pulisin itsensä kannalta potkut ovat totta kai ikävä asia. Ne saattoivat kuitenkin tulla juuri oikeaan aikaan: Walesin maajoukkue nimittäin etsii tällä hetkellä seuraajaa äskettäin Championship-seura Sunderlandin manageriksi siirtyneelle Chris Colemanille. Kokeneena walesiläisenä managerina Pulisin ymmärretään olevan ehdoton Walesin jalkapalloliiton ehdoton ykkösvaihtoehto Colemanin seuraajaksi.