Advertisement

Entinen Tottenham-tähti varoittaa: ”Harry Kanen pitäminen seurassa tulee olemaan vaikeaa”

Tottenhamin tähtihyökkääjää Harry Kanea on yhdistetty huhuissa tuttuun tapaan Euroopan suurseuroihin, kun tammikuun siirtoikkuna aukesi. Huhujen mukaan Valioliigan maalipörssin kärkinimen perässä ovat vahvasti Real Madrid ja Manchester United. Entinen Tottenhamin saksalaispelaaja Christian Ziege varoittaa, että hyökkääjää voi olla vaikea pitää seurassa, jos suurseurat osoittavat kiinnostusta ja hän haluaa itse lähteä.

”Hän tekee selvästi maaleja pitääkseen hauskaa”, Ziege kommentoi ESPN FC:lle.

”Hän on vahva hyökkääjä ja se riippuu hieman hänestä, haluaako hän lähteä.”

”Hänellä on mahdollisuus vaihtaa seuraa Valioliigassa tai jos hän haluaa kokemuksia sarjan ulkopuolelta. Jos hän itse haluaa lähteä, siitä tulee vaikeaa pitää hänet seurassa”, Ziege sanoo.

Englantilaishyökkääjä on pelannut tällä kaudella Valioliigassa 21 ottelua, joissa hän on viimeistellyt 18 maalia ja antanut neljä maaliin johtanutta syöttöä. Huima maalimäärä oikeuttaa sarjan maalipörssin kärkipaikalle, kun yli puolet kaudesta on jo takana.

Vaikka Ziege varoittaa Kanen mahdollisesta lähdöstä, hän valaa silti itseluottamusta Tottenhamiin. Valioliigan mestariehdokkaana ja säännöllisesti Mestarien liigaa pelaavana joukkueena se voisi löytää pätevän korvaajan ykköshyökkääjälleen.

”Pitäisi aina ajatella, että yksi pelaaja ei tee seuraa. Hän on ehdottomasti hyvä pelaaja, mutta se on aina sama tarina. Voit esimerkiksi menettää fantastisen maalivahdin ja sitten löytää yhtäkkiä uuden”, Ziege kertoo.

Ziege itse pelasi kaudet 2001-2004 Tottenhamissa. Hän edusti seuraa 41 ottelussa, joissa hän viimeisteli seitsemän maalia. Entinen vasen laitapakki pelasi uransa aikana lisäksi Bayern Münchenissa, AC Milanissa, Middlesbroughissa, Liverpoolissa ja Borussia Mönchengladbachissa. Saksan miesten maajoukkuetta hän edusti 72 ottelussa, joissa hän iski yhdeksän osumaa.

Pelaajauran jälkeen Ziege on luonut valmentajauraa ensin erilaisissa rooleissa Borussia Mönchengladbachissa ja päävalmentajan muun muassa Saksan juniorimaajoukkueissa. Tällä hän hetkellä Ziege on thaimaalaisen Ratchaburi Mitr Pholin päävalmentaja.

Kokenut saksalainen uskoo, että hänen pelaajaurallaan edustamansa seura toipuisi Kanen menettämisestä.

”Tässä tapauksessa Tottenham saattaa menettää loistavan hyökkääjän ja löytää sitten uuden tilalle. Joukkueessa on aina tulijoita ja lähtijöitä sekä mahdollisuus seuraavalle sisään tulevalle pelaajalle”, Ziege toteaa.