Advertisement

Entinen Valioliigan maalipyssy lopettaa uransa – ”aika siirtyä seuraavaan lukuun elämässäni”

Entinen Portsmouthin ja Evertonin hyökkääjä Yakubu Aiyegbeni on vetäytynyt ammattijalkapalloilusta 35-vuotis syntymäpäivänään.

Yakubu, joka pelasi urallaan myös mm. Middlesbroughissa ja Blackburn Roversissa, teki 250 pelaamassaan valioliigaottelusssa 96 maalia. Nigerialaishyökkääjän 20 vuotta kestäneen pelaajauran viimeiseksi seuraksi jäi Englannin ykkösliigassa pelaava Coventry, jota pelaaja edusti vielä keväällä.

– Haluan virallisesti ilmoittaa jääväni eläkkeelle ammattilaisjalkapalloilusta tänään, Yakubu kertoi Sky Sportsille keskiviikkona.

-Ensinnäkin haluan kiittää Jumalaa urasta, joka minulla on ollut. Haluaisin kiittää koko Nigerian jalkapalloliittoa ja kaikkia maajoukkuekavereitani kaikista näistä ikimuistoisista vuosista, jotka olen kokenut maajoukkueessa.

– Haluan myös kiittää kaikkia jalkapalloseuroja joissa pelasin. Managereja, seurojen henkilökuntaa, omistajia, pelikavereitani ja erityisesti rakasta perhettäni jaa ystäviäni, jotka ovat tukeneet minua koko urani ajan.

– Aloitessani urani nigerialaisjoukkue Julius Bergerissa vuonna 1997, en osannut edes haaveilla tällaisesta menestyksekkäästä urasta jonka minä lopulta pelasin.

– Erityisesti Englannissa pelaaminen auttoi minua kasvamaan niin pelaajana kuin ihmisenä, ja olen nyt asettunut tänne asumaan. Minusta kuitenkin tuntui nyt siltä, että minun on aika on siirtyä seuraavaan lukuun elämässäni, Yakubu kertoi.

Tehokas hyökkääjä pelasi Nigerian maajoukkueessa 57 ottelua, joissa voimahyökääjä viimeisteli 21 maalia. Yakubu edusti maataan neljästi Afrikan mestaruuskisoissa, sekä kerran MM-kisoissa, vuonna 2010.

Myös Nigerian jalkapalloliitto huomioi Yakubun lopettamispäätöksen.

– Yakubu on kolmanneksi paras maalintekijä aikuisten maajoukkueessamme. Kiitos muistoista, Nigerian jalkapalloliitto twiittasi.