Advertisement

Entinen Valioliigapelaaja osui vihdoin Veikkausliigassa!

Julien Faubert, monille tuttu pelaaja, monille täysin tuntematon. Faubert oli nuorena äärimmäisen lupaava pelaaja, josta osoituksena 17 ottelua Ranskan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Faubertin vahvuus urallaan on myös ollut monipuolisuus, sillä ranskalainen pystyy pelaamaan niin keskikentän pohjalla, kuin myöskin oikeassa laidassa.

Faubert on Cannesin kasvatti, mutta todellisen läpimurtonsa mies teki urallaan vasta Bordeauxissa, jossa Faubert pelasi yhteensä kolmen kauden ajan ennen siirtoa Valioliigaan ja West Hamiin.

West Hamissa ranskalainen viihtyi viiden kauden ajan, jonka aikana jopa Real Madrid lainasi hänet riveihinsä. Laina meni kuitenkin täysin vihkoon sillä Faubert pääsi puolen vuoden aikana pelaamaan vain kahdessa ottelussa. Faubert kärsi myös useista loukkaantumisista Englannissa pelattuaan ja otteluita West Hamissa kertyi lopulta 104.

Turkissa vietetyn vuoden jälkeen Faubert palasi Bordeauxin riveihin kolmeksi kaudeksi, jonka jälkeen tie vei Skotlantiin ja Kilmarnockkiin. Ura oli tässä vaiheessa jo rajussa laskussa ja pelejä Skotlannissa kertyi vain yhdeksän.

Mies pitikin lähes vuoden tauon jalkapalloilusta kunnes siirtyi täksi kaudeksi Suomeen ja Turun Interin riveihin. Kausi Interissä on mennyt niin joukkueelta, kuin Faubertilta täysin penkin alle, mutta pientä piristystä Faubertille toi eilisessä Hifk-ottelussa tehty Veikkausliiga-uran ensimmäinen maali. Faubertin avausmaali syntyi vasta kauden 25. ottelussa.