Advertisement

Esittelyssä Mestarien liigassa 16 jatkopeleihin edennyttä joukkuetta

Mestarien liigan jatkopeleihin eteni 16 joukkuetta. Näistä viisi tulee Valioliigasta, joka tarkoittaa kaikkien alkulohkoon osallistuneiden joukkueiden jatkamista pudotuspeleihin. Näistä peräti neljä teki sen oman lohkonsa voittajana ja vain Chelsea jakaa lohkokakkosena. Alkulohkot sujuivat Valioliigaseuroilta näin ollen erinomaisesti.

Lohkovoittajat

Manchester United

United voitti lohkon A 15 pisteellä. Lohkossa oli näennäistä jännitystä viimeiselle kierrokselle saakka, mutta käytännössä United oli aika varma jatkaja jo ennen viimeisiä otteluita. Unitedin mahdolliset vastustajat ensimmäisellä jatkopelikierroksella ovat Bayern München, Juventus, Sevilla, Shakhtar, Porto tai Real Madrid. Mourinho on näyttänyt todelliset taitonsa Mestarien liigan kaksiosaisissa ottelusarjoissa, jossa hyvällä puolustamisella voi päästä liigassa hyvinkin pitkälle. Mikäli joukkueen terveystilanne pysyy hyvänä, seuralla on loistavat mahdollisuudet edetä päätyyn saakka.

Paris Saint-German

Pariisilaiset pelasivat lohkon B erittäin vakuuttavasti. Kotivoitto Bayernistä 3-0 lukemin toi avaimet lohkovoittoon. Viimeisen kierroksen 3-1 tappio samalle joukkueelle tarkoitti, joukkueiden päätymistä tasapisteisiin. PSG:llä oli keskinäisessä ottelussa kuitenkin parempi maaliero. Joukkue teki eniten maaleja alkulohkossaan. Osumia syntyi peräti 26, joka on kaksi enemmän kuin toiseksi eniten tehneellä Liverpoolilla. PSG:n vaihtoehdot ensimmäisellä jatkokierroksella ovat Basel, Chelsea, Juventus, Sevilla, Shakhtar, Porto tai Real Madrid.

AS Roma

Lohko C oli kivikova ja AS Roman eteneminen jatkoon oli pienimuotoinen yllätys. Etenkään lohkovoittajaksi joukkuetta ei povannut kovinkaan moni, mutta AS Roma pelasi loistavaa jalkapalloa. Atletico Madrid oli lohkossa suuri pettymys, mutta se ei ota mitään pois Roman loistavasta Mestarien liiga-kaudesta toistaiseksi. AS Roman vaihtoehdot seuraavaksi vastustajaksi ovat Basel, Bayern, Sevilla, Shakhtar, Porto tai Real Madrid.

Barcelona

Katalonialaiset selvittivät lohkon D ilman tappioita. Juventus antoi sille hyvän vastuksen, muttei onnistunut aiheuttamaan Barcelonalle todellista vaaraa. Joukkueen selkeä tähtipelaaja Lionel Messi pelasi niin ikään hyvän alkulohkon joukkueensa kanssa. Barcelona on palannut uuden managerinsa Ernesto Valverden johdolla varteenotettavaksi suosikiksi koko kilpailun voittajaksi. Joukkueen mahdolliset vastustajat seuraavalla kierroksella ovat Basel, Bayern, Chelsea, Shakhtar sekä Porto.

Liverpool

Englantilaiset näyttivät ajoittain loistavaa hyökkäyspelaamisen mallia tehden alkulohkoissa toiseksi eniten maaleja. Joukkue varmisti jatkopaikkansa vasta viimeisellä kierroksella, mutta viimeisen kierroksen murskaava 7-0 voitto oli erittäin vakuuttava osoitus joukkueen henkisestä kovuudesta. Liverpoolin ongelma on kuitenkin sen ailahtelevaisuus, josta saatiin hyvä osoitus muun muassa Sevilla- otteluissa. Vaihtoehdot seuraavaksi vastustajaksi ovat Basel, Bayern, Juventus, Shakhtar, Porto tai Real Madrid.

Kuva: Alloverpress.fi

Manchester City

Joukkue on ollut kuluvalla kaudella aivan uskomattomassa vireessä kaikissa kamppailuissa. Se on voittanut kaikki pelaamansa ottelut kaikissa sarjoissa pois lukien Valioliigan ensimmäinen ottelu Evertonia vastaan ja Mestarien liigan viimeinen alkulohkon ottelu Shakhtaria vastaan. Shakhtar onnistui aiheuttamaan kotonaan Citylle sen kauden toistaiseksi ainoan tappion voittamalla City maalein 2-1. Erittäin vahvan hyökkäyksensä ansiosta se on myös erittäin varteenotettava vaihtoehto jopa mestariksi saakka. Cityssä varmasti halutaankin panostaa Mestarien liigaan tällä kaudella ja nyt sillä onkin kaikkien aikojen mahdollisuudet. Muutamat muut suuret joukkueet eivät ole olleet kaudella aivan parhaimmillaan ja siinä on Citylle iskun paikka. Seuraava vastustaja tulee olemaan Basel, Bayern, Juventus, Sevilla, Porto tai Real Madrid.

Kuva: Alloverpress.fi

Besiktas

Lohko G oli ennakkoon sellainen, jossa oikeastaan jokaisella joukkueella oli mahdollisuus edetä jatkoon. Silti Besiktasin lohkovoitto oli ehdottomasti jonkinasteinen yllätys. Monaco oli lohkossa täydellinen pettymys. Tämä antoi Besiktasille mahdollisuuden, jonka se myös hyödynsi tehokkaasti. Besiktas on varmasti lohkovoittajista se, jonka jokainen lohkokakkonen haluaa vastustajakseen. Besiktas ei ole huono joukkue, mutta selvästi heikoimmasta päästä kun mietitään muita lohkoykkösiä. Vaihtoehdot seuraavaksi vastustajaksi Besiktasille ovat Basel, Bayern, Chelsea, Juventus, Sevilla, Shakhtar tai Real Madrid.

Tottenham

Tottenhamin jatkoon meno lohkovoittajana kivikovasta lohkosta H oli loistava suoritus. Tottenham onnistui näyttämään taitonsa yksittäisissä otteluissa. Joukkueen manageri Mauricio Pochettino ehti jo hehkuttaa joukkueensa olevan yksi Euroopan parhaista. Siihen joukkueella on vielä hyvin pitkä matka, jonka todistaa joukkueen tämän hetkinen rämpiminen Valioliigassa. Yksittäisissä otteluissa joukkue voi kuitenkin voittaa kenet tahansa. Mikäli joukkue päättää panostaa Mestarien liigaan Valioliigan sijaan, sillä on hyvät mahdollisuudet päästä hyvinkin pitkälle. Mikäli Pochettino päättää panostaa Valioliigaan, se tulee väkisinkin näkymään Mestarien liigassa negatiivisesti. Tottenhamin vaihtoehdot toisen kierroksen vastustajaksi ovat Basel, Bayern, Juventus, Sevilla, Shakhtar tai Porto.

Kuva: Alloverpress.fi

 

Lohkokakkoset

Basel

Benfican todellinen luhistuminen Mestarien liigan alkulohkossa antoi Baselille avaimet jatkopaikkaan ja joukkue käytti tilaisuuden erinomaisesti hyväkseen. Matkaan mahtui muun muassa maukas 1-0 kotivoitto Manchester Unitedista. Basel pelasi alkulohkossa loistavasti, mutta sen jatko ensimmäiseltä kierrokselta tulee olemaan erittäin haastava. Ellei sitten arpa heitä vastustajaksi Besiktasia, jolloin Basel saattaa olla jopa vahvoilla otteluparissa. Kaikki on kuitenkin jalkapallossa mahdollista ja tähän myös Basel luottaa. Basel kohtaa seuraavalla kierroksella yhden seuraavista joukkueista: PSG, Roma, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Beşiktaş tai Tottenham.

Bayern München

Bayernin kausi lähti käyntiin hieman tukkoisesti, mutta parani syksyn edetessä kohti joulukuuta. Joukkue otti vakuuttavan voiton viimeisellä kierroksella PSG:stä numeroin 3-1. Vain PSG:n tekemä vierasmaali sysäsi Bayernin lohkonsa kakkoseksi. Joukkue tulee olemaan lohkokakkosista Real Madridin ohella se, kenet kaikki haluavat välttää. Bayern tulee varmasti olemaan mukana vielä kun Mestarien liigan mitaleista aletaan pelata tosissaan. Seuraava vastustaja joukkueelle tulee joukosta Manchester United, Roma, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Beşiktaş tai Tottenham.

Chelsea

Atletico Madridin vaikea kausi antoi hyvät mahdollisuudet Chelsealle taistella lohkovoitosta, mutta AS Roma osoittautui pykälän kovemmaksi joukkueeksi alkulohkossaan. Chelsea on kärsinyt myös ikävistä loukkaantumista, joka on vaikuttanut myös Mestarien liigan otteluihin. Valioliigan otteluohjelma tulee kiihtymään entisestään, joten Chelsean jatko ei näytä Mestarien liigassa tällä hetkellä kovin hyvältä. Joukkueen manageri Antonio Conte on kuitenkin loistava valmentaja, joka voi löytää yksittäisissä otteluissa tavan raapia riittävä ero vastustajaansa. Chelsean vaihtoehdot seuraavaksi vastustajaksi ovat runsaan englantilaislohkovoittajien johdosta vähäiset. Chelsean kannattajien toive on varmasti selvä seuraavasta kolmikosta PSG, Barcelona tai Beşiktaş.

Kuva: Alloverpress.fi

Juventus

Viime kauden finalisti koki kesällä kohtalaisen suuria muutoksia, jotka näkyivät joukkueen pelaamisessa alkukaudesta. Nyt hieman pirteämmin pelannut Juventus ei kuitenkaan ole edelleenkään aivan samalla tasolla kuin viime kaudella. Joukkueen usko omaan tekemiseen on kuitenkin suuri ja siitä syystä joukkue voi edetä pitkällekin. Juventus tulee kohtaamaan yhden seuraavista joukkueista: Manchester United, PSG, Liverpool, Manchester City, Beşiktaş tai Tottenham.

Sevilla

Sevilla pelasi alkulohkon erinomaisesti. Se otti Liverpoolilta kaksi tärkeää pistettä sekä kotona että vieraissa. Joukkue esitti myös hyvin pirteää jalkapalloa. Taitoa joukkueesta löytyy ja Sevilla voisi olla Mestarien liigan musta hevonen jatkopeleissä, mikäli sillä on hieman arpaonnea. Sevilla kohtaa seuraavaksi Manchester Unitedin, PSG:n , Roman, Manchester Cityn, Beşiktaşin tai Tottenhamin.

Shakhtar

Shakhtar oli alkulohkossaan todellinen yllätysjatkaja. Napolia pidettiin hyvin varmana toisena jatkoon menevänä joukkueena, mutta ukrainalaiset päättivät toisin. Joukkue aiheutti Manchester Citylle sen kauden toistaiseksi ainoan tappion kaikissa kilpailuissa. Viimeisellä kierroksella tappiokin olisi vienyt Shakhtarin jatkoon, sillä Napoli hävisi viimeisen ottelunsa Feyenoordille. Shakhtarin työ tulee jatkossa olemaan erittäin haastava. Sen seuraava vastustaja on Manchester United, PSG, Roma, Barcelona, Liverpool, Beşiktaş tai Tottenham.

Porto

Pohjois-portugalilaiset nappasivat lohkonsa toisen jatkopaikan Besiktasin jälkeen. Joukkue oli ennakkoon lohkossa suosikki jatkajaksi ja se täytti myös odotukset. Joukkue on kokenut Mestarien liiga-konkari, joka säännöllisin väliajoin etenee lohkoistaan myös jatkopeleihin. Joukkueella riittää varmasti nälkää myös jatkossa, vaikka vaikea tie silläkin on edettävänä. Porto ei kuitenkaan tule olemaan helppo vastustaja kenellekään lohkoykköselle. Porto kohtaa seuraavaksi Manchester Unitedin, PSG:n, Roman, Barcelonan, Liverpoolin, Manchester Cityn tai Tottenhamin.

Real Madrid

Realin kausi Mestarien liigassa on ollut jossain määrin pettymys. Joukkueen uskottiin olevan selkeä lohkoykkönen ja Tottenhamin ja Dortmundin ratkaisevan toisen jatkajan kohtalo. Tottenham näytti lohkossa kuitenkin kaapin paikan ja Realin kohtaloksi tuli mahdollisesti pykälää kovempi ensimmäinen jatkokierros. Tosin Real tulee olemaan erittäin vaikea vastustaja kaikille lohkovoittajille. Se on ehdottomasti vastustaja, jota kukaan ei halua saada vastaansa vielä tässä vaiheessa. Yksi seuraavasti ryhmästä joutuu heidät kuitenkin kohtaamaan: Manchester United, Paris, Roma, Liverpool, Manchester City, Beşiktaş.

Jatkopelin otteluparit arvotaan maanantaina 11.12.2017. Ensimmäiset jatko-ottelut pelataan 13.2.2018.