Advertisement

Espanjan suurseurat Liverpool-kaksikon perässä – Coutinho Barcelonaan, Salah Real Madridiin?

Mohamed Salah saapui Liverpooliin viime kesänä hieman sekavin tunnelmin. Osa faneista lyttäsi Salahin jo ennen kuin hän oli ehtinyt pelaamaan ainuttakaan peliä.

Kyseessä oli seurahistorian ennätysostos, pelaajasta, joka oli jo kerran flopannut Valioliigassa. Lisäksi oli vaikea nähdä, miten Salah edes mahtuisi joukkueeseen, koska manageri Jurgen Klopp oli peluuttanut Philippe CoutinhoaRoberto Firminoa ja Sadio Manea hyökkäyskolmikkona.

Moni odottikin Salahin aloittavan Liverpool-uransa vaihtopelaajana, joka saisi lähinnä cup-peleissä ja otteluiden lopuissa näytönpaikkoja.

No, toisin kävi. Salah karisti Chelsea-pettymyksen jaloistaan ja on lyhyessä ajassa noussut Liverpoolin tärkeimmäksi yksittäiseksi pelaajaksi. Hyökkääjän loistava vire on vienyt hänet Valioliigan maalipörssin piikkipaikalle.

Samalla kuitenkin fanien keskuudessa päivitellään jo seuraavaa suurta huolenaihetta. Edellinen superhyökkääjä Luis Suarez karkasi Barcelonaan, ja ainakin Daily Mail -lehden mukaan Salah olisi nyt tiiviisti Real Madridin kiikarissa.

Lehti perustaa tietonsa Egyptin maajoukkueluotsi Hector Cuperiin. Argentiinalaiskoutsi teki pitkän uran La Liga -seuroissa, joten hänen lähteisiinsä voi suhtautua vakavasti.

– Olen saanut vahvistuksen, että Real Madrid on kiinnostunut Salahista, mutta ei hätäillä nyt. Minusta hän on tällä hetkellä erinomaisessa paikassa, Cuper oli sanonut egyptiläistelevisiossa.

Liverpoolin kannalta tammikuun siirtoikkuna aukeaa harmittavan pian. Salahin lisäksi tarjouksia tehtäneen myös Coutinhosta, joka on varmasti käärmeissään seuran estettyä kesäisen unelmasiirron Barcelonaan.

Liverpool taistelee keskiviikko-iltana Anfieldilla Mestarien liigan pudotuspeleihin pääsystä Spartak Moskovaa vastaan. Sekä Salahin, että Coutinhon siirtohalut lisääntyvät varmasti, mikäli liverpoolilaisseura onnistuu pupeloimaan itsensä ulos jatkopeleistä. Ottelu käynnistyy kello 21.45 Suomen aikaa.