Advertisement

Everton vaikean päätöksen edessä tammikuussa – myydäänkö avainpelaaja tammikuussa?

Koko alkukauden loukkaantumisen takia sivussa pelikentiltä ollut Evertonin Ross Barkley on yksi tammikuun siirtoikkunan mielenkiintoisimmista pelaajista.

24-vuotias Barkley on ollut Evertonin tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia viime kausina, mutta englantilaisen sopimus liverpoolilaisseuran kanssa päättyy ensi kesänä, eikä mies ole aikeissa sopimustaan uusia. Juuri tuosta syystä Evertonin kannattaisikin laittaa Barkley tammikuussa rahoiksi, sillä kesällä pelaajasta ei enää siirtokorvausta saa.

Myös Evertonin uusi manageri Sam Allardyce tiedostaa tilanteen.

– Tilanne on hankala. Minulla ei ole vielä ollut mahdollisuutta selvittää totuutta tai tapahtumien koko kulkua (Barkleyn sopimusneuvottelut). En ole siis pystynyt tekemään päätöstä sen pohjalta. Tämä asia ei sinänsä ole minun päätettävissä, Allardyce sanoi.

– Jos tammikuussa on varmaa ettei hän tule uusimaan sopimustaan ja joku muu seura lähestyy meitä ja tarjoaa siirtokorvausta niin minä hyväksyn sen.

Allardyce kuitenkin haluaisi Barkleyn pitää seurassa kesään asti, yhdellä ehdolla.

– Jos Barkley antaa kaikkensa seuralle loppukauden aikana, niin hän on ehdottomasti ase meille. Silloin hyväksyn hänen lähtemisensä ilmaiseksi.

– Hänen lähtönsä ilman siirtokorvausta olisi ikävä juttu seuralle, mutta tässä saattaa hyvinkin käydä niin.

Allardyce antoi myös päivitystä Barkleyn loukkaantumistilanteesta ja sanoi keskikenttäpelaajan palaavan pelikentille vuodenvaihteen jälkeen.

– Hän ei ole kovin kaukana pelikunnosta. Hän alkaa taas näyttää terveeltä. Takareisivamma oli poikkeuksellisen paha.

Ross Barkley on Evertonin oma kasvatti joka on pelannut seuran edustusjoukkueessa vuodesta 2010 alkaen. Hän on pelannut Valioliigassa 150 ottelua joissa on syntynyt 21 maalia.