Evertonilla vaikea jakso menossa – ”Syytä olla huolissaan”

Evertonilla on juuri nyt menossa kaudessaan vaikea jakso. Joukkue on hävinnyt kolme peräkkäistä ottelua putkeen tekemättä maaliakaan. Omiin on noissa kolmessa pelissä kolissut kahdeksan kertaa. Kaksi peleistä oli toki Valioliigan parhaimmistoon kuuluvia Chelseaa ja Tottenhamia vastaan, mutta etenkin Eurooppa-liigan ottelusta italialaista Atalantaa vastaan odotettiin parempaa kuin 3-0 -tappiota. Joukkueen manageri Ronald Koeman on nyt huolissaan pelaajiensa esityksistä.

”Aion pitää kokouksen pelaajien kanssa – kokeneiden pelaajien täytyy nyt nousta esiin”, Koeman kommentoi BBC Sportin mukaan. ”Viimeisin tappio oli herätys. Näin joukkueen, jossa oli paljon epävarmuutta. En ollut huolissani Chelsean [2-0 tappio] jälkeen. Reagoinnin olisi pitänyt alkaa toisella puoliajalla Tottenhamia [3-0 tappio] vastaan. Mutta se ja ensimmäinen puoliaika Atalantaa vastaan ovat tarpeeksi syytä olla huolissaan.”

Päivän lehdistötilaisuudessa Koemanilta kysyttiin, onko odotukset kautta varten asetettu liian korkealle Evertonin käytettyä peräti 130 miljoonaa puntaa kesän siirtoikkunassa. Koeman uskoo kuitenkin noin suurten muutosten jälkeen kestävän aikansa, ennen kuin vahvistunut joukkue näkyy myös suorituksissa.

”Ehkä on hyvin helppoa sanoa kaikille, että Everton tulee olemaan neljäs ja taistelemaan Mestarien liigan paikoista koska he ovat käyttäneet paljon rahaa. Mutta ehkä muut joukkueet ovat käyttäneet vielä enemmän rahaa. Ja ehkä heidän ei tarvinnut käyttää rahaa tänä kesänä koska heillä oli jo kaipaamansa joukkue.”

”Joukkueemme on siirtymävaiheessa. Kaikki tietävät, että nuorena pelaajana ja ulkomaisena pelaajana Valioliigaan sopeutuminen vaatii aikaa. Suuret joukkueet jotka tekevät suuria ostoksia, saavat vuoden aikaa sopeutua. Meillä on muitakin pelaajia, jotka herättävät epäilyksiä. En halua ruveta yksilöimään koska kyse on joukkuesuorituksesta, mutta meidän täytyy olla aggressiivisempia.”

Everton pyrkii katkaisemaan maalittoman putkensa Manchester Unitedin vieraana sunnuntaina ottelussa, joka alkaa kello 18.00 Suomen aikaa.