Advertisement

Evertonilla vain kunnia kyseessä, kun Atalanta saapuu vierailulle Eurooppa-liigassa

Everton saa vieraakseen Goodison Parkille illan ottelussa Atalantan Italiasta. Kovin kummoisia panoksia kotijoukkueella ei enää kilpailussa ole, sillä Evertonin pelit tulevat päättymään alkulohkon otteluihin. Kotijoukkue pelaa siis enää kunniasta. Jokainen voitto on omiaan nostamaan joukkueen itseluottamusta vähän kerrallaan, joten siinä mielessä ottelu on Evertonille tärkeä.

Everton kärsi Atalantan vieraana selkeän 3-0 tappion Eurooppa-liigan ensimmäisellä kierroksella. Tuossa ottelussa vierasjoukkue oli alkuhetkistä lähtien aivan köysissä eikä saanut peliään toimimaan missään vaiheessa. Everton on tällä hetkellä jonkinasteisessa kriisissä, eikä tilannetta helpota se ettei Everton tunnu löytävän itselleen vakituista manageria. Väliaikainen manageri David Unsworth on onnistunut hieman piristämään joukkueen tunnelmaa ja nostamaan pelaajien itseluottamuksen tasoa, mutta sarjataulukossa tämä ei ole vielä kovin vahvasti näkynyt. Se on kuitenkin viimeisessä kahdessa ottelussa välttynyt sarjassa tappioilta. Viimeinen peli Crystal Palacea vastaan päättyi 2-2 ja tuota ennen joukkue otti tärkeän taisteluvoiton Watfordista 3-2 lukemilla. Joukkue sai myös hyviä uutisia eilen kun Yannick Bolasie palasi harjoitusvahvuuteen loukkaantumisen jäljiltä. Pelaaja on ollut sivussa koko Evertonin alkukauden. Illan ottelussa Bolasie ei ole vielä kokoonpanossa mukana.

Atalantan kausi Serie A:ssa on mennyt tasapaksusti. Joukkue löytyy sijalta 12. Eurooppa-liigassa sen sijaan on mennyt paremmin ja joukkue johtaa lohkoa ennen Lyonia, vaikka kaksikko onkin tasapisteissä kahdeksalla pisteellään. Atalantalle illan ottelussa riittää kunnolla panosta, sillä joukkue taistelee Lyonin kanssa tiukasti lohkovoitosta. Edellisellä kierroksella Inter Milan voitti kotonaan Atalantan 2-0 Lombardian alueen derbyssä.

”Kaikki mitä teen siitä kun herään, siihen saakka kunnes menen nukkumaan, on Evertonin hyväksi.” Evertonin manageri Unsworth kertoi ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

Manageri kertoi myös, ettei seuran managerin etsintä ole hänen tietojensa mukaan toistaiseksi edennyt.

”Minulle on kerrottu, ettei tilanteeseen ole tullut muutosta.”