Advertisement

Evertonille makoisan voiton lisäksi kaksi englantilaista Eurooppa-liiga ennätystä

Everton onnistui ottamaan kauden ensimmäisen voittonsa Eurooppa-liigan lohkovaiheen päätöskierroksella, kun se kaatoi Apollon Limassolin vieraskentällä lukemin 0-3. Voitto oli kuitenkin laiha lohtu Evertonille, sillä mahdollisuudet jatkopaikkaan oli mennyt jo ennen ottelua.

Tuo näkyi vierasjoukkueen kokoonpanossa, sillä Evertonin avauskokoonpanon keski-ikä oli vain 23 vuotta ja 15 päivää. Se on nuorin englantilainen avauskokoonpano Euroopan kentillä sitten vuoden 2009, jolloin Everton kohtasi BATE Borisovin Eurooppa-liigassa. Suurin syy nuorukaisten peluuttamiseen oli kuitenkin sunnuntaina pelattava Merseysiden derby, johon Everton säästeli ykkösmiehiään.

Evertonin sankari itse ottelussa nousi 20-vuotias englantilaishyökkääjä Ademola Lookman, joka viimeisteli ottelussa kaksi maalia.

Lookman vei vieraat johtoon 21. peliminuutilla. Vain reilu viisi minuuttia myöhemmin Lookman iski jo illan toisen maalinsa pitkän syöttörulianssin päätteeksi. Lookmanille maalit olivat itseluottamuksen kannalta tärkeät, sillä hyökkääjä oli pelannut peräti 20 ottelua perätysten ilman maaleja.

Toisella puoliajalla nähtiin vielä yksi osuma, kun kroatialainen keskikenttäpelaaja Nikola Vlasic viimeisteli loppulukemat 0-3 upean yksilösuorituksen päätteeksi.

Vaikka Everton lohkon päätösottelun voitti, oli joukkueen suoritus Eurooppa-liigassa tällä kaudella surkea. Lohkon kenties suurin voittajasuosikki kasasi lohkosta lopulta vaivaiset neljä pistettä. Kaikki nuo pisteet tuli juuri tämän päivän vastustaja Apollonia vastaan, joka oli jo ennestään tuomittu pisteautomaatiksi tähän lohkoon. Sekä Lyonia, että Atalantaa vastaan joukkue koki kahdesti rumat tappiot.

Everton teki nuoren kokoonpanonsa lisäksi myös toisen hieman negatiivisemman ennätyksen, sillä neljä pistettä Eurooppa-liigan alkulohkosta on huonoin pistemäärä englantilaiselta joukkueelta Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

Sattumaa vaiko ei, mutta Evertonin nimettyä Sam Allardycen managerikseen, joukkue on voittanut kaikki kolme peliään, vaikka itse Allardyce on ollut kentän laidalla valmentajana vain kotiottelussa Huddersfieldia vastaan.