Advertisement

Evertonin lupaavalle kolmikolle pitkät jatkosopimukset

Everton on solminut pitkät jatkosopimukset kolmen lupaavan nuoren pelaajansa kanssa. Hyökkääjä Dominic Calvert-Lewin jatkaa seurassa myös seuraavat viisi kautta, sillä hänen tuore sopimuksensa jatkuu kesään 2023 asti. Puolustajat Jonjoe Kenny ja Mason Holgate puolestaan solmivat seuran kanssa neljän vuoden jatkosopimukset kesään 2022 asti. Everton tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

”Minulla ei ole epäilystäkään, etteivätkö he kaikki pelaisi isoissa rooleissa Evertonissa vielä hyvin pitkän ajan”, Evertonin manageri Sam Allardyce kommentoi seuran verkkosivuilla. ”Mason, Jonjoe ja Dominic kuvastavat täydellisesti sitä, mitä me yritämme täällä Evertonissa saavuttaa nuorten pelaajien kanssa.”

Calvert-Lewin nousi Englannissa kuumaksi nimeksi viime kesänä tehtyään Englannille voittomaalin alle 20-vuotiaiden MM-kisojen finaalissa. 20-vuotias sekä keskushyökkääjänä että laitahyökkääjänä pärjäävä Calvert-Lewin on pelannut jokaisessa Evertonin Valioliiga-ottelussa tällä kaudella. Hän on tehnyt liigassa kaksi maalia ja antanut peräti kuusi maalisyöttöä. Tämä on Sheffield Unitedin kasvatille vasta toinen kausi Evertonissa, mutta kaikesta päätellen nuorukainen on sopeutunut seuraan hyvin.

20-vuotias Jonjoe Kenny on Evertonin oma kasvatti. Oikean laitapuolustajan tontilla viihtyvä Kenny teki Valioliiga-debyyttinsä toukokuussa Swanseaa vastaan. Tämän kauden hän aloitti pitkälti juniorijoukkueen puolella, mutta on raivannut tiensä edustukseen. Kenny oli ensimmäistä kertaa Valioliigassa Evertonin avauksessa Arsenalia vastaan 22. lokakuuta ja on siitä lähtien pelannut täydet minuutit. Yhteensä hänellä on tältä kaudelta 10 ottelua Valioliigassa.

Mason Holgate siirtyi kasvattajaseurastaa Barnsleysta Evertoniin kaksi vuotta sitten. Topparina tai oikeana laitapakkina pelaava 21-vuotias Holgate pelasi jo viime kaudella 18 Valioliiga-ottelua. Toistaiseksi hänelle on tällä kaudella kertynyt kahdeksan ottelua Valioliigassa, mukaan lukien kaikki neljä Evertonin viimeisintä peliä.