Advertisement

FA Cup -tappio Coventrylle liikaa Stoken johtoportaalle – Hughesille vihdoin potkut

Coventry yllätti Valioliigajoukkue Stoken kotiareenallaan Ricoh Arenalla 2-1 voitolla FA Cupissa. Tappio oli Stoken seurajohdolle liikaa ja manageri Mark Hughes sai potkut välittömästi ottelun jälkeen. Hughes ehti valmentaa seurassa reilut neljä vuotta, jota voidaan nykyjalkapallossa pitää melkoisen pitkänä aikana. Seura ilmoitti Hughesin potkuista Twitter-tilillään.

”Voimme vahvistaa, että Mark Hughesin sopimus on purettu ja hän jättää seuran välittömästi. Haluamme kiittää häntä kaikista saavutuksistamme, kuten yhdeksän joukkoon Valioliigassa sijoittumisesta kolmesti perättäin. Toivotamme hänelle jatkossa kaikkea hyvää”, seura kertoo tiedotteessaan.

Kuluva kausi on ollut Stokelle vaikea, sillä joukkue on Valioliigassa tällä hetkellä vasta sijalla 18. Hughes ei onnistunut kääntämään seuran kurssia ja tappio cupissa kakkosliigassa pelaavalle Coventrylle jäi walesilaisen viimeiseksi otteluksi Stoken peräsimessä.

Seura on luvannut tiedottaa uudesta managerista mahdollisimman pian, vielä ennen viikon päästä maanantaina pelattavaa Manchester United –ottelua. Sky Sportsin tietojen mukaan vahvimpina vaihtoehtoina Hughesin korvaajaksi pidetään Derbyssä tällä hetkellä valmentavaa Gary Rowettia sekä Irlannin maajoukkuevalmentajaa Martin O’Neilliä.

Stoke ei myöskään poissulje mahdollisuutta, jossa seuraa valmentaisi loppukauden ajan väliaikainen manageri, mikäli sopivaa vakituista vaihtoehtoa ei ole vapaana.