FA Cup tarjosi draamaa – Chelsea kahden miehen vajaalla voittoon, alasarjajoukkue yllätti Bournemouthin

FA Cupin kolmas kierros saatiin paketoitua keskiviikko-iltana, kun viimeisiä jatkoon eteneviä joukkueita haettiin uusintaotteluista.

Keskiviikon kierroksella pelasi kolme valioliigajoukkuetta, joista kaksi eteni jatkoon. Bournemouthin taival tämän kauden FA Cupissa tuli päätökseen.

Chelsea isännöi kotonaan Mestaruussarjan Norwichia. Jo neljä perättäistä tasapeliä putkeen pelannut kotijoukkue oli ottelussa selvästi niskan päällä heti alkuminuuteista lähtien. Jatkuvalla syötöllä maalipaikkoja luonut Antonio Conten miehistö kärsi kuitenkin jälleen maalinteko-ongelmista, ja ensimmäinen puolisko päättyi samoihin numeroihin kuin joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen kokonaisuudessaan, 0-0.

Toisen puoliajan alussa Chelsea onnistui vihdoin maalinteossa, kun vähäiselle peliajalle tällä kaudella jäänyt belgialaishyökkääjä Michy Batshuayi huudatti Stamford Bridgen yleisöä. Tuo maali herätti myös Norwichin pelaamaan, ja ottelun kulku muuttui. Lopulta vierasjoukkueen kova yritys myös palkittiin. Norwichin laitapuolustaja Jamal Lewis puski ottelun tasoitusmaalin pelikellon käydessä jo neljättä lisäajan minuuttia. Lewis muistaa tuon maalin vielä pitkään, sillä se oli hänen ammattilaisuransa ensimmäinen.

Jatkoajalla maaleja ei nähty siitäkään huolimatta, että Norwich pääsi viimeiset minuutit pelaamaan jopa kahden miehen ylivoimalla, kun ensiksi Pedro lensi toisen keltaisen myötä suihkun puolelle ja heti perään Alvaro Morata otti sekä sukelluksesta, että suunsoitosta samassa tilanteessa kaksi keltaista korttia.

Ottelun voittajaa haettiin rangaistuspotkukilpailusta, jonka Chelsea voitti lukemin 5-3.

Swansea sai vieraakseen Mestaruussarjaa ylivoimaisesti johtavan Wolvesin. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen puolitoista viikkoa takaperin päättyi värikkään ottelun jälkeen hieman yllättäen maalittomaan tasapeliin. Keskiviikkona nähtiin myös maaleja. Swansean laitahyökkääjä Jordan Ayew huudatti kotiyleisöä jo 11.peliminuutin kohdalla viemällä kotijoukkueen ottelussa 1-0 -johtoon.

Ottelun toisella puoliajalla vierasjoukkue Wolves nousi tasoihin, kun hetkeä aiemmin kentälle tullut nuori portugalilaishyökkääjä Diogo Jota tasoitti pelin. Vierasjoukkueen riemu ei kauaa kestänyt, sillä muutamaa minuuttia myöhemmin Swansean härkämäinen hyökkääjä Wilfried Bony siirsi kotijoukkueen 2-1- johtoon. Maali oli Bonylle vasta kauden kolmas kaikki kilpailut mukaanlukien. Wolvesin lopun painostuksesta huolimatta nuo jäivät myös ottelun loppulukemiksi.

Illan viimeisessä kamppailussa Bournemouth matkasi Ykkösliigaa johtavan Wiganin vieraaksi. Ensimmäisessä kohtaamisessa Bournemouth nousi kotikentällään kahden maalin takaa tasoihin aivan ottelun viimeisillä minuuteilla. Keskiviikon ottelussa Wigan oli tyly isäntä. Heti ottelun alkuminuuteilla kotijoukkueen keskikenttämies Sam Morsy siirsi kotijoukkueen ottelussa kuskin paikalle. Toisella puoliajalla Bournemouth sai lisää kylmää vettä niskaansa, kun Dan Burn ja Callum Elder veivät Wiganin jo kolmen maalin karkumatkalle. Tuosta ei enää Bournemouth noussut, joten hieman jopa yllättäen Wigan jatkaa FA Cupissa neljännelle kierrokselle.

FA Cupin neljännellä kierroksella Swansea matkustaa Kakkosliigassa pelaavan Notts Countyn vieraaksi, Wigan isännöi West Hamia ja Chelsea kohtaa kotikentällään Newcastlen.